Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
10 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερώσεις Δήμου Ληξουρίου

Μετά από την επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που είχαμε στην τελευταία επίσκεψη στο υπουργείο μαζί με το βουλευτή του Νομού κ. Παναγή Καππάτο και τη συνεργασία που ακολούθησε με την Επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του Υπουργείου έγινε δεκτή η πρότασή μας και ο Δήμος Ληξουρίου ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης του έργου “Αναβάθμιση λιμενικής εγκατάστασης Ληξουρίου”.

Με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα και τον ορισμό του Δήμου ως φορέα υλοποίησης του έργου της αναβάθμισης της λιμενικής εγκατάστασης Ληξουρίου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του σημαντικότερου ίσως αναπτυξιακού έργου για το Ληξούρι!!

Στο τεχνικό δελτίο που καταθέσαμε στο Υπουργείο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης , η ενίσχυση των κρηπιδωμάτων και η δημιουργία εγκαταστάσεων φιλοξενίας σκαφών στο νότιο και δυτικό τμήμα του λιμένα.

Ένα σπουδαίο έργο για το Ληξούρι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης !!

Μεθοδικά και υπεύθυνα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την εξασφάλιση κονδυλίων για έργα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΓΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ-ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ


Το πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου παρευρέθηκε στο Δημοτικό της Αγίας Θέκλης, παρουσιάζοντας τη Βιωματική Εκμάθηση  Κεφαλληνιακών  Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν για ακόμη μια φορά με μεγάλη χαρά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, τη κα Μαρία Σταυροπούλου και τη κα Ελπίδα Σοφιανίδη, έμαθαν τα τοπικά έθιμα, τραγούδησαν τα κάλαντα που έλεγαν οι παλιοί στην Αγία Θέκλη, αλλά και κατασκεύασαν αγιοβασιλίτσες και προκάδο πορτοκάλι.

Τέλος, με μεγάλη έκπληξη τους δόθηκαν δώρα κατασκευής των δυο κυριών και το βιβλίο του κ. Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού, «Κεφαλονίτικα Έθιμα του Δωδεκαημέρου».

Εν συνεχεία, ακολουθεί ομοίως στην Πετρίτσειο Βιβλιοθήκη «Ο Δαμοδός» η Βιωματική Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου αύριο Πέμπτη 15/12 για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, την Παρασκευή 16/12 για το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, ενώ τα απογεύματα 18:00-20:00 και των δυο ημερών, η βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τη Βιωματική Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων Εθίμων.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλλιτεχνικό Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Ληξουρίου στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Θέκλης. Το εργαστήρι έγινε με την φροντίδα της κ.Μαρίας Σταυροπούλου, της κ.Ελπίδας Κατσαΐτη, και της κ.Ελπίδας Σοφιανίδη. Οι μαθητές χάρηκαν την διαδικασία του ντεκουπάζ αλλά και ότι πήραν μαζί τους τα όμορφα δημιουργήματά τους.

Αποτελεί βασικό μέλημα του Πολιτιστικού Τμήματος τόσο για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όσο και τις πνευματικές πολιτιστικές δράσεις η διαδικασία να ξεκινά και να πραγματοποιείται πρωτίστως στα μικρά παιδιά, στους μαθητές της επαρχίας, για να δείχνει το δρόμο της καλής συνέχειας του πολιτισμού και της επικοινωνίας.

Για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στην Πετρίτσειο Βιβλιοθήκη – «Ο Δαμοδός».

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται