Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, η εκτύπωση φυλλαδίων με τα οποία διαφημίζονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των επιχειρήσεων που τα εκτυπώνουν.
Οι επιχειρήσεις σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον με το διαδίκτυο να σαρώνει όλα τα επίπεδα αγορών και την πανδημία να μειώνει δραστικά την αγοραστική δυναμική των καταναλωτών, προσπαθούν με όλα τα πρόσφορα μέσα να στηριχθούν-και καλά κάνουν.
Αυτό που θα περίμενε όμως κανείς από μία ευνομούμενη πολιτεία, είναι ένα πλαίσιο κανονισμών προκειμένουν να μη μετατρέπονται τα διαφημιστικά φυλλάδια σε περιοδεύοντα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.
Παράλληλα, μέσα στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να προβλεφθεί και η σωστή εργοδοτικά μεταχείριση των εργαζομένων που αναλαμβάνουν αυτήν την εργασία. Είναι άραγε ασφαλισμένοι και με αξιοπρεπείς αμοιβές οι συμπολίτες μας που μοιράζουν τα εν λόγω φυλλάδια;
Προς το παρόν και ελλείψει κρατικής μέριμνας, πολλοί συμπολίτες μας αναρτούν αυτοσχέδιες πινακίδες στις εξώπορτές τους με τις οποίες απαγορεύουν την τοποθέτηση φυλλαδίων στα γραμματοκιβώτιά τους ή στις πόρτες τους…
Μια μικρή βόλτα στην πόλη θα πείσει τον οποιονδήποτε ότι τελικά τα περισσότερα φυλλάδια καταλήγουν στους δρόμους παρά στους υποψήφιους καταναλωτές. Αυτό συνιστά :
-Ρύπανση
-Περιττά έξοδα απ’ τις επιχειρήσεις
-Κακές εργασιακές συνθήκες για τους διανομείς
-Ενόχληση στα νοικοκυριά που δεν επιθυμούν τα φυλλάδια ενώ επιφορτίζονται μ’ έναν ακόμη ρύπο προς απόρριψη και
-Άσκοπη ανάλωση πρώτων υλών.
Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε υπεύθυνη αρχή να δει το θέμα με προσοχή και να ορίσει ένα πλαίσιο με κανονισμούς που να :
-Διευκολύνει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους
-Εξασφαλίζει αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις για τους διανομείς
-Απαλείφει τη ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων λόγω των φυλλαδίων
-Προστατεύει τους καταναλωτές και να
-Προασπίζει τις πρώτες ύλες από την άσκοπη ανάλωση.