Τρίτη 23 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το ένα λάθος μετά το άλλο απ’ τον Δήμαρχο κατά την επερώτηση του Δ. Γασπαρινάτου | Αναπάντητα τα ερωτήματα και δημιουργία νέων

Είχαμε δημοσιεύσει κατά το προηγούμενο διάστημα τα συνεχή ερωτήματα του πρωταθλητή Ελλάδας στην ποδηλασία κ. Παντελή Ιωαννίδη προς το Δήμο Αργοστολίου, το Δήμο Κεφαλονιάς και το Λιμενικό Ταμείο σχετικά με την παραχώρηση δημοτικού χώρου για επαγγελματική δραστηριοποίηση στον τομέα της ενοικίασης ποδηλάτων αλλά με την ταυτόχρονη διάθεση εκατό (100) συμβατικών ποδηλάτων προς τους Δημότες και τους επισκέπτες του τόπου δωρεάν.

Είχαμε αναδείξει την αναξιοπιστία του Δήμου που μήνες τώρα κρατούσε τις ερωτήσεις στα συρτάρια του και δεν απαντούσε προς το συμπολίτη μας.

Είχαμε αναδείξει τη διαχρονική απάθεια των τοπικών αρχών και την απαξίωση προς την ουσία της πρότασης και την κουλτούρα που θα έφερνε.

Είχαμε αναρωτηθεί γιατί κανένας δεν απαντούσε σε αυτόν τον “έρημο τον ποδηλάτη” του οποίου η πρόταση ενδεχομένως να προκαλούσε ευεργετικά αποτελέσματα ως προς το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Αργοστολίου, τις πράσινες μετακινήσεις και την προσέλκυση επισκεπτών που αγαπάνε την ποδηλασία;

Πριν από λίγες μέρες η απορία όλων των πολιτών μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω της επερώτησης που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Γασπαρινάτος. Το αποτέλεσμα ήταν μία σκέτη απογοήτευση… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μετά την πρωτολογία του κ. Γασπαρινάτου το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος φανερά ενοχλημένος για την αναφορά που έλεγε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα έμεινε ανέγγιχτο καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής. “Λάθος αν όχι παραπλανητική” χαρακτήρισε αυτήν την αναφορά ο κ. Μιχαλάτος για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι επί της Δημαρχίας του ψηφίστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη που από μέρα σε μέρα(!) βγαίνει σε ΦΕΚ και ότι θα υλοποιηθεί πριν το καλοκαίρι!

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Δήμαρχος εννοεί αυτό το καλοκαίρι, αλλά ας αφήσει πρώτα να εφαρμοστεί, ας αφήσει πρώτα να δούμε τι αποτελέσματα θα επιφέρει και μετά θα του πιστοποιήσουμε την όποια νέα κατάσταση. Διότι είναι εδραία πεποίθηση σε πολλούς -και ειδικά στο χώρο των αυτοκινητιστών που γνωρίζουν καλά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης- ότι η εν λόγω μελέτη ελάχιστα ακουμπάει τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν κυκλοφοριακά εμφράγματα και ότι η εφαρμογή της αναφερόμενης από τον Δήμαρχο μελέτης δε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δε θέλουμε να υιοθετήσουμε αυτήν την κακή προοπτική για το Αργοστόλι αλλά θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι θα συμβεί. Διότι η αλήθεια, μέχρι στιγμής, είναι αυτή που διατύπωσε ο κ. Γασπαρινάτος: Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την εκλογή της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου και δεν έχουμε καμία παρέμβαση ως προς την ανακούφιση του τεράστιου ζητήματος του κυκλοφοριακού που κάθε καλοκαίρι δοκιμάζει τα νεύρα, τις αντοχές και την υγεία των δημοτών. Το “θα γίνει κάτι πριν το καλοκαίρι” αφενός δεν είναι βεβαιότητα, και αφετέρου κανείς δε γνωρίζει αν θα μας πάει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο πριν το δούμε στην πράξη.

Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει -έστω και με έναν υπάλληλο(sic!) Δημοτική Αστυνομία! Ρωτάμε ευθέως όλους τους συμπολίτες μας: Γνωρίζατε ότι ο Δήμος μας έχει Δημοτική Αστυνομία; Είδατε σε οποιαδήποτε μεριά της πόλης κάποια σχετική δραστηριότητα εκ μέρους της; Την συναντήσατε ποτέ; Ζητάμε συγγνώμη από τον έναν υπάλληλο (που δεν γνωρίζουμε και ποιος είναι ο άνθρωπος) αλλά προφανώς και δε νοείται Δημοτική Αστυνομία με έναν υπάλληλο. Ο Δήμος τον εκθέτει αφού φυσικά δεν μπορεί να αναλάβει κανένας κανένα ουσιαστικό καθήκον αν είναι μόνος του. Οπότε τι λέει ότι έχουμε δημοτική αστυνομία, τι λέει ότι δεν έχουμε δεν κάνει και μεγάλη διαφορά στην πράξη…

Ωστόσο, ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι είναι λάθος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής το γεγονός ότι ο κ. Παντελής Ιωαννίδης δεν έχει πάρει απάντηση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες κατέθεσε τα αιτήματά του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Παντελής Ιωαννίδης μετά από παρέμβαση του Νίκου Ανουσάκη. Την τοποθέτησή του μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς να απαντηθούν τα αιτήματά του από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Στα εν λόγω αιτήματα περιγράφεται ως αντάλλαγμα για την ασκούμενη δραστηριότητα η δωρεάν παραχώρηση 100 ποδηλάτων τα οποία δε θα είναι όλα συμβατικά αλλά θα είναι και μερικά με ηλεκτρονική υποβοήθηση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Κάθε πρωί από τις 8.00πμ έως τις 2.00μμ.

Ο Δήμαρχος έκανε παρέμβαση και ανέφερε ότι ο Δήμος μας θα έχει αυτήν τη δυνατότητα -της παραχώρησης δωρεάν ποδηλάτων προς τους δημότες και τους επισκέπτες- από μόνος του και ότι έχει ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα. Τα ποδήλατα θα είναι 38 και ηλεκτρικά. Να το δούμε όμως πρώτα γιατί ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια! Στη συνέχεια είπε ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα συλλογικά όργανα και δεν έχουν πάρει αποφάσεις προκειμένου να αναγνωριστεί αυτή η ανάγκη και να γίνει χωροθέτηση και πρόσκληση ενδιαφέροντος…

Επίσης ανέφερε ότι η αίτηση του πολίτη αναφέρει προκάτ κατασκευή η οποία θα είναι παράνομη. Εκτός μικροφώνου στο συγκεκριμένο σημείο ο Αλέξανδρος Παντελειός έκανε λόγο για το προκάτ του e-argostoli… Αυτό είναι σε οικόπεδο, απάντησε ο Δήμαρχος, και όχι σε κοινόχρηστο χώρο. Δεν υπάρχουν χωροθετημένα σημεία μέσα στην πόλη που να μπορούμε να νοικιάσουμε σε ενδιαφερόμενους για τη δραστηριότητά σας, απάντησε στη συνέχεια του λόγου του.

Ζούγκλα το σημείο υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων!

Σε μια ενδιαφέρουσα ομολογία προχώρησε μέσα στη σχετική συζήτηση ο Δήμαρχος Αργοστολίου σχετικά με τον χώρο της κρουαζιέρας. Στο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο, επικρατεί μία ζούγκλα! “Γίνεται άγρα πελατών και ο ένας τραβάει τον άλλον! Αδυνατεί να μπει τάξη. Συνεπώς στη λιμενική ζώνη δεν μπορούμε να δώσουμε δραστηριότητα…“. Πρόκειται, το δίχως άλλο, για μία πρωτοφανής ομολογία ανικανότητας και αδυναμίας αντιμετώπισης μιας υπόθεσης από τον Δήμαρχο και συγχρόνως πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου… Προς ποιον την απευθύνει; Ποιός περιμένει να δώσει λύση;;;

Στη “μη απάντηση” εστίασε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Κεφαλονιά, νησί για όλους” κ. Αλ. Παντελειός. Ως προς το θέμα των αιτημάτων του κ. Ιωαννίδη ο κ. Παντελειός “κάρφωσε” και τον Δήμο Κεφαλονιάς και τον πρώην Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση ο οποίος και αυτός, όπως είπε, είχε αφήσει αναπάντητο και αβοήθητο το αίτημα του πολίτη. Αν είχε έρθει στην ώρα της η πρόταση του κ. Ιωαννίδη ενδεχομένως να είχαμε ήδη ποδήλατα. Για άλλες δραστηριότητες, τρένα, άμαξες και γαϊδούρια, βρήκατε τους τρόπους συνέχισε ο κ. Παντελειός. Για τα ποδήλατα δε βρέθηκε χρόνος και τρόπος… “Έπρεπε να είχατε απαντήσει και να είχατε σχεδιάσει, αλλά ο σχεδιασμός δεν είναι το δυνατό σας σημείο” κατέληξε ο Αλέξανδρος Παντελειός.

Ο κ. Παρίσης πήρε το λόγο για να πει ότι δεν γνώριζε το αίτημα του κ. Ιωαννίδη και δεν είχε έρθει ποτέ στο γραφείο του όσο ήταν Δήμαρχος Κεφαλονιάς.

Ο Νίκος Ανουσάκης καυτηρίασε το ότι έχουμε χαλάσει ως Δήμος χρήματα για το e-argostoli προκειμένου να παίρνουν γρήγορες απαντήσεις οι πολίτες μα την ίδια ώρα ο κ. Ιωαννίδης περιμένει ένα χρόνο ενώ χαρακτήρισε “βαλκανικού τύπου” τη λειτουργία του Δήμου μας.

Στη δευτερολογία του ο Διονύσης Γασπαρινάτος υπερθεμάτισε την κριτική για την καθυστέρηση στην απάντηση του Δήμου ενώ είπε ότι δεν πήρε καμία απάντηση στα τρία ερωτήματα που κατέθεσε. Επανέλαβε τα τρία ερωτήματα που είχε υποβάλει γραπτώς με την επερώτησή του και ανέδειξε το πως έμειναν αναπάντητα. “Το μόνο που κάνατε” είπε ο κ. Γασπαρινάτος, “ήταν να με κατηγορήσετε για τις αναφορές μου στις μη παρεμβάσεις σας στο κυκλοφοριακό. Έχετε κάνει κάτι χειροπιαστό; Αν το έχετε κάνει πέστε το και θα σας ζητήσω συγγνώμη”. Όσο αφορά τα περί παρανόμων κατασκευών που είπε ο Δήμαρχος, ο ερωτώντας Δημοτικός Σύμβουλος άφησε αιχμές για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Δήμο και κάλεσε τον Δήμαρχο να συζητήσουν τις περιπτώσεις όποτε υπάρχει η δυνατότητα…

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος κ. Μιχαλάτος συνέχισε να κατηγορεί το Διονύση Γασπαρινάτο λέγοντάς του ότι δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου. Αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Ιωαννίδης δεν πήγε να νοικιάσει μία επαγγελματική στέγη για να στεγάσει τη δραστηριότητά του και απάντησε μόνος του ότι το κάνει διότι θέλει τα φιλέτα των κοινόχρηστων χώρων! “Θέλει το χώρο της κρουαζιέρας! Θα υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους. Η επιχειρηματικότητα πρέπει να μείνει μακριά από τους κοινόχρηστους χώρους. Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να το κάνουμε αυτό” ήταν μερικά σημεία από την τοποθέτηση του Δημάρχου.

Μικρή ένταση ξεκίνησε όταν στο κλείσιμό του ο Δήμαρχος είπε “Κύριε Γασπαρινάτε δεν έχετε λόγο άλλο, δεν υπηρετείτε το συμφέρον του Δήμου”. Ο Διονύσης Γασπαρινάτος πήρε το λόγο και είπε: “Κύριε πρόεδρε κατ’ αρχήν τη συζήτηση δεν τη διευθύνει ο Δήμαρχος, ο Δήμαρχος παρακολουθεί και δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου λέει ότι δεν έχω το λόγο. Τον πληροφορώ ότι δεν ξέρει ούτε τον κανονισμό γιατί το κλείσιμο της συζήτησης μιας επερώτησης το έχει ο επερωτών. Επειδή ήταν άκρως προσβλητικός προς το πρόσωπό μου, θέλω να πω το εξής: ειλικρινά στεναχωριέμαι με τη συμπεριφορά του Δημάρχουν απέναντι στους Δημότες“.

Η συζήτηση έκλεισε με ερώτηση του Νίκου Ανουσάκη: “Επειδή συγκινήθηκα με την υπεράσπιση των κοινοχρήστων χώρων από τον Δήμαρχο που φαίνεται να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του, μήπως έχετε πάει στην πλατεία τώρα πρόσφατα να δείτε κάτι τοίχους που έχουν σηκωθεί εκεί και κάτι παρτέρια που έχουν εξαφανιστεί; Μήπως να σταματήσει το δούλεμα; Φρούριο την πλατεία ένας την έχει κάνει”…

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία της επερώτησης του Διονύση Γασπαρινάτου και τον πλούσιο διάλογο που προκάλεσε:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ