Κυριακή 28 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η μύγα των φρούτων στο στόχαστρο των επιστημόνων για υγιείς ευρωπαϊκές καλλιέργειες

Με σκοπό να δημιουργήσουν μια ολιστική καινοτόμο προσέγγιση της εισβολής μυγών φρούτων, από την έγκαιρη ανίχνευση έως την πρόβλεψη, οι επιστήμονες συλλέγουν βιολογικά και οικολογικά δεδομένα, και δοκιμάζουν ηλεκτρονικές παγίδες και μύτες ανίχνευσης στο πεδίο.

Η ετήσια συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020, συγκέντρωσε περισσότερους από 40 επιστήμονες από 16 χώρες (αντιπροσωπεύοντας τους 21 εταίρους). Εξέτασαν την πρόοδο του έργου, τα ευρήματα που επιτεύχθηκαν κατά το 1ο έτος του προγράμματος“FF-IPM – Ηλεκτρονικά υποστηριζόμενη αντιμετώπιση νέων ειδών εισβολέων των μυγών των φρούτων με έμφαση στην πρόληψη εγκατάστασης και στην εκτός εποχής διαχείριση (off-season IPM) των πληθυσμών τους” (FF-IPM: In-silicoboosted, pestpreventionandoff-seasonfocusedIPMagainstnewandemergingfruitflies).

Η ανασκόπηση του έργου παρουσιάστηκε από τον Καθηγητή Νίκο Παπαδόπουλο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συντονιστή του έργου. Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της πανδημίας COVID-19 και τις επιπτώσεις της στην εποχικότητα της συλλογής δεδομένων, οι ερευνητές του προγράμματος παρήγαγαν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ομιλία του καθηγητούDavidJoãoHortaLopes (UniversityofAzores, Portugal) ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος “Euphresco”, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και επίσης αφορούσε στην αντιμετώπιση αντιμετώπιση των μυγών φρούτων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα FF-IPM χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει ως στόχο την προστασία της παραγωγής και του εμπορίου των φρέσκων φρούτων από έντομα εισβολείς που είναι γνωστά ως μύγες των φρούτων. Το έργο αναπτύσσει νέα εργαλεία, μεθοδολογίες και στρατηγικές για τον έγκαιρο εντοπισμό και την καταγραφή της παρουσίας των παραπάνω εντόμων σε Ευρωπαϊκές φρουτοπαραγωγικές χώρες. Επίσης, παράγει νέα γνώση και ηλεκτρονικά υποστηριζόμενες στρατηγικές για την αντιμετώπιση των μυγών των φρούτων χωρίς τη χρήση συνθετικών εντομοκτόνων. Συνεπώς, συμβάλει στην παραγωγή φρέσκων φρούτων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας και προάγει την εμπορία και τις εξαγωγές αυτών των προϊόντων.

Horizon2020 Research project “Fruit Flies: In-Silico Prevention & Management”. Project leader: University of Thessaly, School of Agricultural Sciences, Department of Agriculture, Crop Production & Rural Environment.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ