Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ

Γράφει ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εικόνα άρθρου : Κούταβος , Jerry Apostolatos

[Παραμύθι για μεγάλα παιδιά]

Ο λόφος ήταν ανηφορικός γεμάτος με μποστάνια, λουλούδια και άλλα οπωροφόρα δέντρα μέχρι να φτάσει στο κάστρο που δέσποζε στην κορυφή του.

Σε αυτό το κάστρο βασίλευε ένας νέος που θρηνούσε το θάνατο του πατέρα του. Tον είχε σκοτώσει ο μεγάλος δράκος που εξουσίαζε το δάσος που περιτριγύριζε το λόφο του κάστρου, έτσι ήταν πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο για κάποιον να φτάσει στο κάστρο ή αν έφτανε δεν μπορούσε να φύγει. Παρόλο τον αποκλεισμό που είχε επιβάλει ο δράκος στο βασίλειο, ο πλούτος που είχε συσσωρευτεί το έκανε να είναι διάσημο έτσι ο νέος βασιλιάς να είναι περιζήτητος γαμπρός, αλλά έπρεπε να καταφέρνει να περνάει δύο φορές το χρόνο το δάσος για να πηγαίνει τη γυναίκα του στους γονείς της για να τη βλέπουν.

Σε μια από αυτές τις εξόδους ο πατέρας του και η μητέρα του είχαν χάσει τη ζωή τους γιατί ο δράκος είχε ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που χρησιμοποιούσαν για να περνάνε το δάσος χωρίς να τους ανακαλύπτει.

Πέρα από το δάσος υπήρχε ένα άλλο βασίλειο, ζοφερό που εδώ και χρόνια εποφθαλμιούσε αυτό του νεαρού βασιλιά και περίμενε την ευκαιρία να το καταλάβει. Έτσι είχαν παρακολουθήσει τη διαδρομή που έκανε  ο γέρο βασιλιάς και η γυναίκα του και το μαρτύρησαν στο δράκο. Η κατάρα αυτή που είχε πέσει στο κάστρο του λόφου, έλεγαν οι παλιότεροι, οφειλόταν σ’ έναν απλό χωρικό που είχε τολμήσει να ζητήσει το χέρι της κόρης του παππού του σημερινού βασιλιά και ο οποίος τον είχε εξορίσει για πάντα απ’ το κάστρο.  Ο νεαρός βασιλιάς, που ήταν νιόπαντρος και είχε παντρευτεί λίγο καιρό πριν χάσει τους γονείς του, έπρεπε να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους γονείς της γυναίκας του και να την πάει να τους επισκεφτεί, αλλά αυτό του ήταν αδύνατον αφού ο δράκος είχε ανακαλύψει το πέρασμα. Απελπισμένος έψαχνε τρόπο να μπορέσει να ξεπεράσει τον αποκλεισμό που του είχε επιβάλει ο δράκος.  

Μέσα στην απελπισία του κατέφυγε σ’ ένα σοφό γέροντα που έμενε στους πρόποδες του λόφου και τον ρώτησε πως θα μπορούσε να ξεπεράσει όλο αυτό το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η κατάρα του χωρικού. O σοφός γέροντας του αποκάλυψε ότι πράγματι υπάρχει τρόπος να νικήσει το δράκο αν καταφέρει και πάρει το σπαθί που ήταν σφηνωμένο στον θυρεό του κάστρου πάνω από την κεντρική πύλη. Εκεί το είχε βάλει ο πρωτομάστορας που είχε κατασκευάσει το κάστρο, κατ’ εντολή του πρώτου βασιλιά και πρό πρό  πάππου  του σημερινού, ήταν το σπαθί με το οποίο είχε νικήσει τον άρχοντα του ζοφερού Βασίλειου που ακόμα και σήμερα  μετά από τόσα χρόνια επιβουλευόταν  να καταλάβει το κάστρο με τα πλούτη που είχε συσσωρεύσει από την καλλιέργεια του έφορου εδάφους που το περιέβαλε. Αν λοιπόν κατάφερνε να το πάρει έπρεπε με αυτό να σκοτώσει τον δράκο και να λουστεί με το αίμα του αυτός και η γυναίκα του, για να μπορέσουν να γίνουν αόρατοι και να περάσουν απαρατήρητοι από τις τάξεις του εχθρού.

Με το που έγινε σκοτάδι και προχώρησε η νύχτα, ο νέος άρχοντας χωρίς να το πολύ σκεφτεί σκαρφάλωσε στην κεντρική πύλη του κάστρου και πήρε το σπαθί από τον θυρεό, καβάλησε το άλογο του μαζί με τη γυναίκα του και πήγαν στο δάσος που κρυβόταν ο δράκος. Η μάχη ήταν σκληρή αλλά στο τέλος κατάφερε να τον σκοτώσει. Γδύθηκαν και πλύθηκαν με το αίμα του για να γίνουν αόρατοι, όπως τους είχε αποκαλύψει ο γέρο σοφός, και έφυγαν για να πάνε στο χωριό της νύφης, τρείς μέρες δρόμο μακριά.

Όταν γύρισαν μετά από κάμποσο καιρό βρεθήκαν μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή. Το κάστρο το είχαν καταλάβει και όλοι οι κάτοικοι του ήταν αιχμάλωτοι του ζοφερού βασιλιά που τόσα χρόνια προσπαθούσε να το καταλάβει αλλά ο δράκος δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει προστατεύοντας  το κάστρο χωρίς να το έχουν καταλάβει, έτσι από τη στιγμή που ο δράκος δεν υπήρχε, βρήκαν την ευκαιρία και το κατέλαβαν.

Φεύγοντας ο νέος άρχοντας με τη γυναίκα του για να ξαναγυρίσουν στο πατρικό της, αφού πια είχε χάσει το βασίλειό του, συνάντησε  το γέρο σοφό που του είχε πει τον τρόπο να σκοτώσει τον δράκο… “Έπρεπε να με είχες προετοιμάσει”… είπε στον γέροντα, “τώρα έχασα το βασίλειο μου”.  “Άρχοντα μου όποιος  ‘’Άρχει’’ πρέπει να ξέρει πώς. Εγώ σου είπα πώς να σκοτώσεις τον δράκο όχι πώς να βάλεις την προσωπική σου ζωή πάνω από το συμφέρον του τόπου σου!”!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το μη χείρον βέλτιον, όχι βέλτιστον. (Αυτό που δεν είναι χειρότερο είναι καλλίτερο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ