Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σκέφτομαι όλα αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν… | Παντελής Ιωαννίδης

Σκέφτομαι όλα αυτά που μπορούσαν να γίνουν για την καλυτέρευση της ζωής των ΑμεΑ και δεν έγιναν και ούτε πρόκειται να γίνουν.

Σκέφτομαι όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπάθησαν για ένα καλύτερο περιβάλλον, αλλά και όλους εκείνους που αδιαφορούν και ακυρώνουν τις προσπάθειες των προηγούμενων.

Σκέφτομαι ότι στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα μ.Χ. ακόμα προσπαθούμε να πείσουμε τους Έλληνες για την αξία και τα πλεονεκτήματα της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Σε μια κοινωνία βαθειά διχασμένη οι «μεν» βλέπουν τους «δε» σαν εχθρούς. Οι «μεν» φτιάχνουν ράμπες στα πεζοδρόμια και οι «δε» τις καταλαμβάνουν με μηχανάκια και αυτοκίνητα και η πολιτεία κάθε και κοιτάει……ΚΟΙΤΑΕΙ για να μην ΧΑΣΕΙ ψήφους, αφού δεν επιβάλει τους νόμους και τα πρόστιμα που πρέπει.

Αντί να ρίξουμε το βάρος στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, επινοούμε νόμους για την νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών μας που την δυσκολεύουν ή και την αναιρούν.

Άσχετοι και αδιάφοροι κυβερνήτες απαξιώνουν ή καταργούν ό,τι θετικό είχε συντελεσθεί, όπως ήταν η κατάργηση όλων των γραφείων ΑμεΑ στο Δημόσιο το 2014. Μάλιστα η κατάργηση του Γραφείου Μελετών ΑμεΑ στο Υπ. Περιβάλλοντος ήταν ιδιαίτερα άστοχη γιατί ήταν αυτό από το οποίο είχε προέλθει όλη η σχετική νομοθεσία και προδιαγραφές για την πρόσβαση των ΑμεΑ.

Σήμερα, που πανευρωπαϊκά υπάρχουν απαιτήσεις για βιώσιμη κινητικότητα, δεν έχουμε συστήσει αξιόπιστα εργαλεία για την παρακολούθηση και την εφαρμογή της.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας έχουμε πάρα πολλούς συλλόγους ΑμεΑ με πολύ φτωχά όμως αποτελέσματα, ενώ στις χώρες με σοβαρό κράτος κοινωνικής πρόνοιας, οι σύλλογοι είναι πολύ λιγότεροι, όμως σχεδόν πάντα έχουν ένα ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ που είναι συνήθως ανεξάρτητη αρχή, για την επεξεργασία, προώθηση και έλεγχο της πολιτικής για τα ΑμεΑ. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η ανάγκη για τη σύσταση τέτοιου κέντρου δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους ίδιους τους ανάπηρους, οι οποίοι εμμένουν σε μεμονωμένες διεκδικήσεις και δεν αξιοποιούν την δύναμή τους, μια και πρόκειται για πληθυσμό περίπου 1.150.000 ατόμων…..

Κατα τα άλλα η μισθοδοσία σας τρέχει μια χαρά…….και οι φωτογραφίσεις σας από τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ακόμη καλύτερα !!!!

Παντελής Ιωαννίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται