Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

O π. Ξενοφώντας για την κοίμηση του π. Γεράσιμου και για τη δοκιμασία του Αρχιμανδρίτη από τον covid

Καλημέρα και υπομονή.

Δύσκολη η περασμένη εβδομαδα. Λυπητερή. Εορτασμός της ενορίας μας , της Εκκλησιάς μας, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, των Αρχαγγέλων μας , με άδεια εκκλησιά. Η αιφνίδια κοίμηση του λατρευτού μας παππούλη , του εφημερίου του ναού επι δεκαετίες του Πρωτοπρεσβύτερου μακαριστού παπά Γεράσιμου Στεφανίτση. Ενός υπέροχου ανθρώπου , ιερέα, ταπεινού Λεϋίτη ενός ευλογημενου ανθρώπου που σκόρπαγε την σοφία του , την αγάπη και την πραότητα που ειρήνευε την ατιθαση ψυχή του Βάλσαμου και οχι μόνο. Οι Αρχάγγελοι που τοσο είχε αγαπήσει και διακονήσει του το ανταπέδωσαν καλώντας τον ειρηνικά την ημέρα την Δική τους.

Και ήρθε και η είδηση οτι ο παπάς μας , ο έταιρος των Ομαλών Αρχιμανδρίτης πατέρας Γεράσιμος διαγνώστηκε με covid. Και το όργιο των φημών που πληγώνει. Σαν επίλογο θα επικολήσω την απάντηση στον αγαπημενο φίλο μου Χαραλαμπο , συνοδοιπόρο του ιερέα στο ευλογημένο προσκύνημα στον Αγιο μας στην εορτή του -με το παλαιό που ακολουθεί το Αγιο Ορος-.

Pateras Xenofontas Zarkadas

Χαράλαμπε. Καλή σου μέρα και να είσαι καλά. Να ήξερες πόσο θα ήθελαν πολλοί να βίωναν την ευλογία του εορτασμού του Αγίου μας στο Αγιο Ορος και πρώτος εγώ. Οταν πλέον ανακοινώνουν οτι ένας στους τρείς Θεσσαλονικείς είναι θετικός στον covid αυτό αποδεικνύει οτι πολύ ευκολα θα μπορούσε να κολληθεί απο παντου.

Ξερω οτι και συ αλλά και ο παπά Γεράσιμος είστε υπεύθυνοι και γεμάτοι αγάπη στον πλησίον και θα κάνατε τα πάντα προς αποφυγή. Αυτο ας μας κάνει πιο συνετούς, και ιδιέταιρα εμάς τους Ιερείς που πλέον -εποχή κορωνοϊου- θα πρέπει σε εκδη΄λώσεις – με η χωρις λόκ-ντάουν- να λάμπουμε δια της απουσίας μας. Σε φιλώ και σε παρακαλώ να μην οργιζεσαι με τον φόβο που εκφράζεται και με κακοήθη σχόλια. Ο φοβος -για την ζωή δικων , αγαπημένων ,φίλων- είναι απόλυτα δικαιολογημένος και σεβαστός και αυτο και μόνο δίνει άλλοθι για συγχώρεση και κατανόηση.
Ο φίλος και εφημεριος Βαλσαμάτων
παπα Ξενοφων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ