Στην φωτογραφία μαζί με τα στελέχη της ΑΝΑΣΑ οι: Αυλωνίτης Μάρκος, αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής και δ/ντής του Εργαστηρίου CMOD LAB,Μάγκος Μάνος, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής καιΚαρύδης Ιωάννης επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής.
Επιτυχής αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 της ΠΙΝ προς όφελος των πολιτών και του τόπου.
Αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της και τ. περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέκο Μιχαλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Τηλέμαχο Γαβαλά, επισκέφθηκε το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης του Τμήματος Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην έδρα του στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της ερευνητικής προσπάθειας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης σειράς προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της ΠΙΝ.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την εξαιρετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από το Εργαστήριο, με πλήρη απορρόφηση των διατιθέμενων πόρων και παραγωγή μεθόδων και εργαλείων που μάλιστα είναι χαμηλού κόστους και οικονομικά προσβάσιμοι στους δυνητικούς χρήστες. Η ικανοποίησή μας αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί αυτές οι επιτυχίες του Εργαστηρίου στηρίζονται σε δράσεις και αποφάσεις της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2014-2019.
Πιο συγκεκριμένα:
- Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των πιέσεων στον υδροφόρο ορίζοντα καθώς επίσης και την συνεχή παρακολούθηση του δικτύου πόσιμου ύδατος της ΔΕΥΑΚ για τον έλεγχο διαρροών και καλής λειτουργίας (πρόγραμμα Save water).
- Χαμηλού κόστους καινοτόμα ηλεκτρονική δακοπαγίδα για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού στον ελαιώνα (πρόγραμμα ελαιοπαρατηρητής).
- Κατασκευή σταθμών παρακολούθησης χαμηλού κόστους για τη στάθμη και παροχή ποταμών για την έγκαιρη προειδοποίηση πλημμυρικών φαινομένων μετά από έντονη βροχόπτωση.
- Χαμηλού κόστους καινοτόμο σύστημα καταγραφής του ψεκασμού κατά του δάκου (καταγραφή θέσης – ημερομηνίας – χρόνου και ποσότητας σε πραγματικό χρόνο).
Η ΑΝΑΣΑ ευχαριστεί τους υπεύθυνους του Τμήματος και του Εργαστηρίου, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό για την φιλοξενία και την αναλυτική παρουσίαση των επιτευγμάτων τους.
Η ΑΝΑΣΑ πιστεύει ότι η πρωτοποριακή δράση του Εργαστηρίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και παράλληλα ενισχύει αποφασιστικά την εικόνα αξιοπιστίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο για την πορεία του ιδρύματος.
Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει και στο μέλλον να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στο Τμήμα και στο Εργαστήριο, για ένα Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία της Επιστήμης και του τόπου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά