Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 Σωτήρης Κουρής:«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων για το έτος 2024».

H Νέα Περιφερειακή Αρχή, επιθυμεί να αναδείξει με αξιώσεις το πολιτιστικό πρόσωπο των νησιών μας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, με αξιόλογες και ουσιαστικές δράσεις, σύμφυτες με την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. 

Προσδοκά λοιπόν, να γνωρίσει αφενός τους φορείς και τους συλλόγους που αναμφίβολα συμβάλλουν σταθερά στην ανάδειξη αυτή και αφετέρου, να γνωρίζει πόσο αξιοποιούν το πολιτιστικό μας γίγνεσθαι. 

Η Νέα Περιφερειακή Αρχή, δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην ολοχρονική δράση τους και σκοπεύει να στηρίξει συνδιοργανώσεις με συλλόγους που θα παρουσιάσουν εκδηλώσεις και κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Επίσης ζητούμενό μας συνίσταται και η μεταξύ των συλλόγων συνεργασία και συνδιοργάνωση δρώμενων αλλά και η συμμετοχή τους σε εκκλησιαστικές δράσεις.

➢ Ως εκ τούτου με σκοπό τον έγκαιρο σχεδιασμό και προγραμματισμό των συνδιοργανώσεων των πολιτιστικών / αθλητικών δράσεων για το έτος 2024 αλλά και της ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων πολιτιστικών κι αθλητικών φορέων, οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς,οι οποίοι είναι εγγραμμένοι στα μητρώα των ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για τη συνδιοργάνωση δράσεων.

➢ Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις των συνδιοργανώσεων, οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης δύνανται να αναλαμβάνουν την κάλυψη ορισμένων εκ των επιλέξιμων δαπανών της δράσης με μέγιστο ποσοστό συμμετοχής το 50% του συνολικού προϋπολογισμού αυτής. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να καλύπτεται, ως ιδία συμμετοχή, από τον αιτούντα φορέα ή άλλους συνδιοργανωτές, οι οποίοι πρέπει να αναγράφονται μαζί με το ποσοστό συμμετοχής των.

➢ Οι φορείς που θα υποβάλλουν προτάσεις προς αξιολόγηση για συνδιοργάνωση θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

α)​Να είναι – βάσει καταστατικού – φορείς πολιτισμού / αθλητισμού.

β)​Να είναι ενεργοί φορείς με αποδεδειγμένη – αξιόλογη δράση.

δ)​Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των ΠΕ, Κεφαλληνίας και Ιθάκης

ε)   Να έχουν ενημερωμένο – επικαιροποιημένο, με τα απαιτούμενα ετήσια δικαιολογητικά,φάκελο στην Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης

στ)​Να δεσμεύονται για τη εξασφάλιση των απαιτούμενων σχετικών με την εκδήλωση αδειών και εγκρίσεων.

➢ Οι αιτούμενες δράσεις προς συνδιοργάνωση θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

α)​Να προάγουν και να προβάλλουν τον πολιτισμό / αθλητισμό, την ιστορία, τα τοπικά ήθη και έθιμα και το αθλητικό ιδεώδες.

β)​Να αναδεικνύουν στοιχεία της τοπικής πολιτιστικής ιστορίας – κληρονομιάς και δημιουργίας.

γ)​Να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για την τοπική κοινωνία.

δ)​Να είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό και να μην αποφέρουν έσοδα.

➢ Οι υποβεβλημένες προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

1. Αναλυτική περιγραφή – σκοπό της δράσης.

2. Ακριβή προσδιορισμό ημερομηνίας και τόπου-χώρου πραγματοποίησης (με τις απαιτούμενες παραχωρήσεις του χώρου).

3. Αναφορά όλων των συμμετεχόντων φορέων / συνδιοργανωτών.

4. Αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της εν λόγω εκδήλωσης.

5. Αναλυτική κατάσταση και περιγραφή του συνόλου δαπανών, καθώς και τουκόστους αυτών. Το κόστος θα τεκμηριώνεται με τουλάχιστον δύο (2) προσφορές ανά δαπάνη από προμηθευτές ανάλογης επαγγελματικής δραστηριότητας, η οποία αποδεικνύεται με εκτύπωση καρτέλας μητρώου επιχείρησης από ΑΑΔΕ, (ύστερα από την έγκριση της εκδήλωσης από το Π.Σ.).

6. Αναλυτική περιγραφή (είδος και υπηρεσίεςτων δαπανών, την κάλυψη των οποίων αιτούνται οι φορείς από τις ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης

➢ Επιπροσθέτως γνωστοποιείται ότι μετά το πέρας της δράσης οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν τα κάτωθι:

α)   Βεβαίωση καλής εκτέλεσης της δράσης.

β) Απολογιστικά στοιχεία (τιμολόγια, αποδεικτικά δαπανών ιδίας συμμετοχής, αριθμό επισκεπτών κ.λ.π.)

γ) Οπτικοακουστικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για τη δημοσιότητα της δράσης (φωτογραφίες, βίντεο κ.λ.π.)

➢ Σημειώνεται ότι για την διαδικασία της ανάθεσης, οι ανάδοχοι, κατά την υποβολή προσφοράς  και για δαπάνες αξίας άνω των 2.500,00 € είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν στην Π.Ε Κεφαλληνίας τα κάτωθι:

α) Φορολογική ενημερότητα.

β) Ασφαλιστική ενημερότητα

γ) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, οι οποίες θα δύνανται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών ψήφισης και έγκρισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και της έγκρισης του ετήσιου προγραμματισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δηλαδή περίπου από το μήνα Μάρτιο 2024. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους με καταληκτική ημερομηνία την31η Ιανουαρίου 2024, στη Γραμματεία της Π.Ε. Κεφαλληνίας 1ο όροφος Διοικητήριο.

Ο ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ