Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βασίλης Ρουχωτάς / Γάργαρα νερά στο Ληξούρι

Ολόκληρη σχεδόν η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ  ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ

Δήμαρχοι και  δημοτικά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα συζητούν και ψάχνουν αγωνιωδώς λύση για το πρόβλημα.

Σε αυτό το  ζοφερό τοπίο  ο Δήμαρχός Ληξουρίουκαι οι  δημοτικοί του Σύμβουλοι αποτελούν  μοναδική  εξαίρεση.

Απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και ασχολούνται με τα πανηγύρια

Αντίθετα οι συμπολίτες απολαμβάνουν τις διακοπές του νερού και τον εικονιζόμενο βούρκο που μας σερβίρουν για νερό.

Από τον Δήμαρχο Ληξουρίουβέβαια δεν περιμένει κανείς τίποτε καλλίτερο!!!

Από το 2014 μέχρι το 2019 στον Δήμο Κεφαλονιάς ως δημοτικός Σύμβουλος της Παλικής, και από το 2019 έως σήμερα ως Δήμαρχος Ληξουρίουοι παρεμβάσεις του κ Κατσιβέλη για το νερό που καταναλώνουν οι συμπολίτες του ήταν «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ».

Και η τρύπα στο νερό μεγαλώνει αφού

1./        Από τις 19 Ιανουαρίου του 2020 ο Δήμαρχος Ληξουρίουέχει εξαγγείλει   ότι θα αρχίσει το έργο της αντικατάστασης 14 χιλιομέτρων καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων (κατά δήλωση του) που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη ακόμα εν λειτουργία

Όμως  αν και  η σύμβαση κατασκευής του έργου της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων έχει ολοκληρωθεί προ τριετίας, εξακολουθούμε και πίνουμε νερό από τους καρκινογόνους (κατά Κατσιβέλη) αμιαντοσωλήνες

Μαγική εικόνα στο Δήμο Ληξουρίου υπό την Διοίκηση Κατσιβέλη

Επειδή οι  εργασίες με τις οποίες είναι απασχολημένοι οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου είναι πολλές και πολυποίκιλες, πιθανολογείται βάσιμα ότι για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια θα συνεχίσουμε να πίνουμε νερό από τους αμιαντοσωλήνες  και να ποτίζουμε το υπέδαφος.΄

2./        Παλιές γεωτρήσεις παραμένουν κλειστές από το 2006

3./        Δεν  έχει γίνει ούτε μία στοιχειώδης προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου για τον περιορισμό της κατανάλωσης

4./        Και το  κωμικοτραγικό όλων στην υπόθεση διαχείρισης του νερού είναι ότι ο Δήμος Ληξουρίουαποφάσισε να διαθέσει 1.488.000ευρω για την προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων για την καλλίτερη διαχείριση του νερού (όπως μας λένε) όταν δεν έχουμε νερό όχι να το διαχειριστούμε αλλα ούτε για να πιούμε.!!!

Τέλος  επειδή κάθε ενέργεια για λιμνοδεξαμενεςήφράγματα στην Παλική έχει μετατεθεί  για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ  (στην καλλίτερη των περιπτώσεων) και η δραματική μείωση των βροχοπτώσεων είναι γεγονός, ας ετοιμαστούμε να καταναλώνουμε από το 2025 αφαλατωμενονερο με το δελτίο και σε αλμυρή τιμή.

Εύχομαι να μην είμαιμάντης κακών,αλλά σε κάθε περίπτωση ας είμαστε έτοιμοι για να πληρώσουν  ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ τα επίχειρα των πράξεων και παραλείψεων τους.

Ληξούρι 18 Αυγούστου 2024

Βασίλης  Γρ Ρουχωτάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ