PODCAST | Ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος Viva voce στα fm με τον Γιάννη Βαρούχα

Η ιστορία, οι ξεχωριστές ποικιλίες, η Ρομπόλα, ο οινοτουρισμός και το μέλλον του κεφαλονίτικου αμπελώνα στο νέο μας podcast.

Το κρασί είναι κάτι περισσότερο από ένα αγροτικό προϊόν. Είναι γη, άνθρωποι, παράδοση, πολιτισμός και μνήμη και στην Κεφαλονιά, η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ταυτότητα του νησιού.

Στο νέο podcast ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, μιλά για τον κεφαλονίτικο αμπελώνα, τις ιδιαίτερες ποικιλίες του και όλα όσα κάνουν τα κρασιά του νησιού να ξεχωρίζουν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η Ρομπόλα, αλλά και οι υπόλοιπες τοπικές ποικιλίες, η σχέση του εδάφους και του μικροκλίματος με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς και η διαδρομή από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.

Παράλληλα, η συζήτηση στρέφεται στο μέλλον: στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, στη θέση των κεφαλονίτικων κρασιών στον διεθνή οινικό χάρτη και στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δράση Drink Pink, αλλά και στον ρόλο του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης του αμπελώνα και της οινικής ταυτότητας του νησιού.

Γιατί το κεφαλονίτικο κρασί δεν είναι μόνο ένα προϊόν. Είναι η ιστορία του τόπου, η γνώση των ανθρώπων του και μια δυνατότητα να ταξιδέψει η Κεφαλονιά πέρα από τα όριά της.

Ακούστε το podcast του InKefalonia στο Spotify και ολόκληρη τη συζήτηση για το παρόν, τις προκλήσεις και το μέλλον του κεφαλονίτικου κρασιού.

Γιατί κάθε τόπος έχει τη δική του ιστορία. Και στην Κεφαλονιά, μια από τις πιο όμορφες ιστορίες της μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα ποτήρι κρασί.

https://open.spotify.com/episode/77nsXnMol4ibv6WIQ9tFaV?si=rm_c40JSSV6DTX4fkRsTNw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ