Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Γεράσιμου Σταματάτου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Μητροπολίτου Κεφαλληνίας

          Ἐπί τῇ ἐκδημία τοῦ πολυσεβάστου Γερασίμου Σταματάτου, τέως Γραμματέως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ἐπί σειράν δεκαετιῶν, τοῦ πολλά καί πολύτιμα προσενεγκόντος τῇ Τοπικῇ Ἐκκλησίᾳ καί τῇ Τοπικῇ Κοινωνίᾳ τῆς Νήσου, συμμετέχοντες εἰς τό πένθος τῆς οἰκογενείας του, ἐκφράζομεν εἰς τά Μέλη τῆς οἰκογενείας αὐτοῦ τά θερμά μας συλλυπητήρια καί τίς πατρικές μας εὐχές, δεόμενοι Κυρίῳ τῷ Θεῷ ἡμῶν ἳνα ἀναπαύση τήν ψυχήν αὐτοῦ ἐν χώρᾳ ζώντων, εἲηδέ ἡ μνήμη αὐτοῦ ἂληστος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ὁ Κεφαλληνίας Δημήτριος



Ένας  σημαντικός άνθρωπος του Αργοστολίου και της  Κεφαλονιάς ο Γεράσιμος Σταματάτος έφυγε  101 ετών από τη ζωή.

Στη διαδρομή  ενός αιώνα έζησε όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και το νησί μας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πνευματική του καλλιέργεια και ευρυμάθεια, τον είχαν καταστήσει για χρόνια έγκυρη κιβωτό πληροφοριών και συμβουλών που μετέφερε σε ιδιωτικούς , δημόσιους διαλόγους και σε κείμενα με τον χαρακτηριστικό καθαρευουσιάνικο λόγο του.

Υπηρέτησε το δημόσιο βίο με πολυετείς θητείες σε Ιδρύματα του τόπου μας, με κυριότερη την  παρουσία του ως Γραμματέας του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως στυλοβάτης του  Ιδρύματος.

Ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες για τη διάσωση πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μνημείων της Κεφαλονιάς επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα.

Η προσωπικότητά του άφησε το ιδιαίτερο θετικό αποτύπωμά της στο Αργοστόλι και την Κεφαλονιά που αγάπησε και τίμησε ως πνευματικός άνθρωπος και ενεργός πολίτης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και ιδιαίτερα προς τα παιδιά του .

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος


Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του αγαπητού μου θείου Γεράσιμου Σταματάτου

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά αύριο ένα από τα σπουδαιότερα τέκνα της, τον Γεράσιμο Σταματάτο.

Ο Γεράσιμος Σταματάτος αποτέλεσε πρότυπο ενεργού πολίτη. Με την φιλομάθειά του, την πολυσχιδή κοινωνική προσφορά του και την αγάπη του για τον τόπο μας.

Διαυγής και δραστήριος μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Από τους τελευταίους μιας γενιάς που έζησε σε διαφορετικούς κόσμους. Στον ένα αιώνα της ζωής του, έζησε δραματικά γεγονότα που άλλαξαν πλήρως της φυσιογνωμία της Κεφαλονιάς.Ο ίδιοςκράτησε αναλλοίωτη την αγάπη του για το νησί μας και τον πολιτισμό του.

Προσέφερε τα μέγιστασεκορυφαίους θεσμούς και ιδρύματα της κοινωνίας μας. Στην τοπική Εκκλησία, τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, το Κληροδότημα Βαλλιάνου.

Κυρίως όμως υπήρξε σύμβουλος και συμπαραστάτης σε κάθε πρόσωπο και φορέα που ενδιαφέρθηκε για την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Η προσφορά του είναι τόσο μεγάλη, ώστε σήμερα συναντάμε το όνομα και το έργο του σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας.

Από την γενέθλια γη της Παλικής που τόσο αγάπησε, μέχρι τιςκορυφές της Άτρου.Και από τους δρόμους του Αργοστολίου όπου τον ζήσαμε, μέχρι την Πρωτοχριστιανική Βασιλική του Φισκάρδου.

Σε προσωπικό επίπεδο είχα τη μεγάλη τύχη να είμαι στενός συγγενής του εκλιπόντος και στην πορεία της ζωής μου είχε για μένα και την οικογένειά μου μια ξεχωριστή θέση.

Τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια στα ξαδέλφια μου Καίτη και Σπύρο. Ας έχουμε όλοι την ευχή του. Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή μέσα από τη δική μας αγάπηγια τον τόπο μας. Καλό ταξίδι θείε…

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπητό συμπατριώτη μας κ. Σταματάτο Γεράσιμο.Το “ευχαριστώ” για όσα μας δίδαξε ο καλλιεργημένος αυτός άνθρωπος με την προσφορά του για δεκαετίες ολόκληρες σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε είναι λίγο για να καλύψει το μέγεθος της προσφοράς αυτής.Το αστείρευτο πάθος του για τη ζωή και την γνώση και ο απαράμιλλος τρόπος που χρησιμοποιούσε την Ελληνική γλώσσα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Αγαπητέ Γεράσιμε σε αποχαιρετούμε στο τελευταίο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου , αφήνεις δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Δήμαρχος ΛηξουρίουΓιώργος Κατσιβέλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ