Σάββατο 27 Απριλίου 2024
13 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Λειτουργία σπηλαίων Σάμης και μία ακόμη πρωτιά για το Μύρτο

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι, μετά από επίμονες προσπάθειες, δόθηκε επίσημα η άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για την λειτουργία των Σπηλαίων. Τα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης  επαναλειτουργούν καθημερινά από την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 και το νέο Ωράριο Λειτουργίας  είναι το εξής:

Μελισσάνη: 10 π.μ. – 16.00 μ.μ.

Δρογκαράτη: 10 π.μ. – 16.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στο τηλέφωνο: 2674022997 (Μελισσάνη) , 2674023302 (Δρογκαράτη) & 2674360505 (Δήμος).

Από το

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης


ΜΥΡΤΟΣ: H πρώτη παραλία προσβάσιμη από ανθρώπους με αχρωματοψία στην Ελλάδα.

Με επίκεντρο τις παραλίες του Δήμουμας και πιο συγκεκριμένα ξεκινώνταςαπό την φημισμένη σε όλο τον κόσμοπαραλία ΜΥΡΤΟΣ, γίνεται η αποδοχή τουΚΩΔΙΚ-ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΊΑ“COLORADD “.

Ο Κώδικας θα εφαρμοστεί στο σύστημαεπικοινωνίας-ασφάλειας  τουναυαγοσώστη,  ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΗΜΑΝΣΗ στις υπάρχουσες γνωστές σημαίες. Μια παγκόσμια παραλία σαν του Μύρτου είναι σημαντικό να έχει προσβασιμότητα από όλους, καθότι οι άνθρωποι με αχρωματοψία είναι 350 εκατ. στον κόσμο με 1/12 άνδρες και 1/200 γυναίκες.Το αλφάβητο “colorADD” έχει επινοηθείστην Πορτογαλία, στο Πόρτο από τονκαθηγητή Μiguel Neiva και ο Δήμος Σάμης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα το εφαρμόσει, στον Μύρτο ενώ σκοπεύει να το ενσωματώσει και σε άλλες δράσεις.

Ο Κώδικας θεωρείται μία από τις πέντε εφευρέσεις από την Πορτογαλία με την μεγαλύτερηεπιδραστικότητα παγκόσμια καιδιαχρονικά.Στην Ελλάδα αναπτύσσεται από το“εργαστήριο προσαρμοσμένης άθλησης/ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ” με την καθηγήτρια ΔήμητραΚουτσούκη και το “ΝoriakiKano Laboratories” μετον ΜιχαήλΛολίδη.Η ανωτέρω ομάδα, μας έχει παραχωρήσειτο  δικαίωμα χρήσης του Κώδικα ελεύθερα στο διηνεκές.

Ο Δήμος Σάμης  με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αποδέχτηκε και τους ευχαριστεί για την χορηγία.

Από το

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ