Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
14.8 C

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ΤΗ ΤΡΙΤΗ (12/4) ΣΕ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ & ΛΗΞΟΥΡΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αργοστόλι, 11-4-2022

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε πρώτη φορά για την ιδέα της Αυτοοργάνωσης. Κάλεσε όσους πιστεύουν στις αρχές και τις διακηρύξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δημιουργήσουν οργανώσεις κατά τόπους με δική τους πρωτοβουλία.

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Μέσα σε λίγες ημέρες οι πρώτες οργανώσεις έκαναν την εμφάνισή τους σε όλη την Ελλάδα. Χωρίς καμία ιδιαίτερη καθοδήγηση και σε συνεννόηση μεταξύ τους πήραν την ονομασία Επιτροπές Πρωτοβουλίας, όρισαν πενταμελείς ομάδες ως επικεφαλής σε κάθε νομό και ταυτόχρονα δημιούργησαν τριμελείς επιτροπές εγγραφής μελών.

Αργότερα θα μετονομαστούν σε Τοπικές Οργανώσεις, θα λειτουργούν με Εσωτερικό Κανονισμό, θα κάνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Συντονιστικών Επιτροπών, θα οργανώνουν οικονομικές εξορμήσεις και πολιτικές εκδηλώσεις και σταδιακά θα δημιουργήσουν τις πρώτες Νομαρχιακές Επιτροπές και αργότερα τις Κλαδικές Οργανώσεις για την παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Αυτοοργάνωση άρχισε να αυτοωριμάζει ταχύτατα. Εκ παραλλήλου σε κάθε Νομό θα συσταθούν, επίσης με τη μέθοδο της Αυτοοργάνωσης, Επιτροπές Νεολαίας οι οποίες θα λειτουργούν με αυτονομία και δική τους εσωτερική δομή. Η ιδέα αυτή διευκόλυνε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συσπειρώσει νέους και να διεισδύσει στα Πανεπιστήμια με την Π.Α.Σ.Π.

Η Αυτοοργάνωση είναι αναγκαία και πάλι για την αναγέννηση του Κινήματος, για να εκφραστούν ξανά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, η νέα γενιά.

Στην Κεφαλονιά αύριο (12/4), θα βρίσκεται κοντά μας ο Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ως κεντρικός ομιλητής σε 2 εκδηλώσεις για την Αυτοοργάνωση:

► Στο Ληξούρι στις 17:00 στο Cozy Cafe.

► Στο Αργοστόλι στις 20:00 στο Επιμελητήριο.

Θα είναι χαρά μας να συναντηθούμε με τα μέλη, τους φίλους, τα ιστορικά μας στελέχη αλλά και κάθε ενεργό συμπολίτη μας που επιθυμεί να συμμετέχει στο εγχείρημα της Αυτοοργάνωσης της Παράταξής μας.