Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η ραγδαία αύξηση των χρηστών ναρκωτικών, λόγω της κρίσης και της γενικευμένης ανασφάλειας αναδεικνύει και υπογραμμίζει ξανά και ξανά τη σημασία ενός οργανωμένου και δημόσιου συστήματος υγείας και την ανάγκη ενίσχυσής των  κοινωνικά αδύναμων ομάδων, όπως οι εξαρτημένοι χρήστες. Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων θα πρέπει να  βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής υγείας και της κοινωνικής φροντίδας.

Η κατάργηση θεραπευτικών προγραμμάτων, η μείωση του αριθμού των θεραπευτικών δομών  και οι συγχωνεύσεις προγραμμάτων, που δεν παρουσιάζουν καμία επιστημονική συνάφεια, αποκαλύπτουν την αδιαφορία της κυβέρνησης και δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες στο έργο των δομών. Σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία δοκιμάζεται και το κρατικό σύστημα υγείας κλυδωνίζεται εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας και της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, η ΝΔ συνεχίζει να αφήνει απροστάτευτους τους χρήστες  συμπολίτες μας.

Οφείλουμε ως Πολιτεία να αναπτύξουμε βιώσιμες λύσεις για την προστασία των εξαρτημένων συμπολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε την διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα και να στηρίξουμε τις υπηρεσίες αποτοξίνωσης και επανένταξης. Τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, πρέπει να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, να στηρίξουμε τις δομές μας, να στηρίξουμε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ», το Τμήμα «Detox» και τη Mονάδα Απεξάρτησης Διάπλους, το ΚΕΘΕΑ Κέρκυρας και όλες εκείνες τις δομές που βοηθούν τους  εξαρτημένους χρήστες. Δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες.

Οι εξαρτημένοι συμπολίτες μας,  δεν είναι μόνοι τους σε αυτό τον αγώνα!

Γραφείο Τύπου Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη
Βουλευτή Ν. Κέρκυρας | Αν. Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ