Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης για τα “KYMATA”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου με τίτλο «ΚΥΜΑΤΑ» που έλαβε χώρα στον ανακαινισμένο χώρο του θαλασσόμυλου και είχε ως θέμα την Κεφαλονιά στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικά η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος στις σημαντικές πολιτιστικές διαδρομές του νησιού μας. Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύματα συνιστά την απαρχή ενός θεσμού που ευελπιστούμε να εδραιωθεί στον τόπο μας, με προοπτικές διεύρυνσης  της εμβέλειας του τα επόμενα έτη. Αποτελεί δε έναν ουσιαστικό και καινοτόμο σταθμό στην μακρά πορεία της  συμβολής  των  Κεφαλλήνων και Ιθακησίων στην ιστορία του κινηματογράφου. Γνωστοί αλλά και άγνωστοι στο ευρύ κοινό συμπολίτες μας, έχουν κατά καιρούς  συμβάλει εμφανώς ή αφανώς στην μαγική διάδραση της μεγάλης οθόνης, τόσοι που σχεδόν απαντώνται σε κάθε παραγωγή, σε διαφορετικούς ρόλους και θέσεις.

Συνιστά  υψηλό χρέος μας να προβάλλουμε και αναδείξουμε αυτούς τους ανθρώπους και το έργο τους, προσφέροντας σε όλους εσάς  την ευκαιρία να μυηθείτε σε αυτήν την γοητευτική μορφή τέχνης, την τόσο ιδιαίτερη αλλά και προσιτή σε όλους μας, μέσα από  την  πιο οικεία,  οπτική των συντελεστών και δημιουργών των νησιών μας.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν ταινίες υπό τη σκηνοθεσία ταλαντούχων συντοπιτών μας, αλλά και αποσπάσματα σπουδαίων κινηματογραφικών παραγωγών που «γυρίστηκαν» στο νησί μας.

Το παρευρισκόμενο κοινό είχε ακόμη την ευκαιρία να απολαύσει  μουσικά και εικαστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και εξαιρετικού ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά.

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου και ο έκδηλος ενθουσιασμός του δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την επιτυχία του εγχειρήματος που αποτελεί συνδιοργάνωση της Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης με το Δήμο Αργοστολίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΑΝΑΚΑΡΑ” και τον «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ”.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, που αγκαλιάζει εκτενές εύρος κοινού με τις παράλληλες δράσεις που αφορούσαν και τις νεότερες ηλικίες. Ευχόμαστε σε όλους τους αξιόλογους συντοπίτες μας που δραστηριοποιούνται στον χώρο,  επιτυχία και διακρίσεις σε οτιδήποτε πραγματεύονται και στον κύριο Σκλαβουνάκη υπεύθυνο της παραγωγής της ταινίας Μαγνητικά Κύματα να συνεχίσει να κατακτά την αναγνώριση που αξίζει ο κόπος, η έμπνευση, τα μέσα κι η πρωτοτυπία της  ταινίας  αλλά και στην νέα του προσπάθεια «ΝΑΝΑ», που προβλήθηκε στο φεστιβάλ μας για πρώτη φορά,  καλή ρότα στα  « Κύματα» της νέας κινηματογραφικής χρονιάς.                                              Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ