Τρίτη 23 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Βουλευτής ενημερώνει

Ενίσχυση του Δήμου Ιθάκης με 104.000€ από το ΥΝΑΝΠ για την ύδρευση και την κάλυψη του ενεργειακού κόστους

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη ο Δήμος Ιθάκης επιχορηγείται με 104.000€ για την συντήρηση των υποδομών ύδρευσης του νησιού στα πλαίσια του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής.

Η επιχορήγηση καλύπτει τα παρακάτω:

  • Το ενεργειακό κόστος της λειτουργίας των δημοτικών μονάδων αφαλάτωσης Βαθέως, Κιονίου, Σταυρού κατά τη θερινή περίοδο (50.000€)
  • Την προμήθεια αγωγών παροχών δικτύου ύδρευσης και υδραυλικού εξοπλισμού των μονάδων αφαλάτωσης Πόλης Σταυρού και Κιονίου που υπέστησαν ζημιά λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος» (29.000€)
  • Την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των μονάδων αφαλάτωσης που υπέστησαν ζημιά λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος» (25.000€

Σε συνάντησή μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) στις 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας ζήτησε από τον κ. Γενικόοικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι σχετικές ενισχύσεις εγκρίθηκαν. Για αυτό το λόγο οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουτουλάκη καθώς και όλη την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ που έχει συμβάλλει στην αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης της Ιθάκης.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ