Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ: Είναι το καλάθι της κοροϊδίας κι όχι της νοικοκυράς

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης καταλήγει στην πράξη το περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς, όταν έχουμε ήδη μια αύξηση στα τρόφιμα της τάξης του 25% και για την εξεύρεση της καλύτερης τιμής θα πρέπει οι πολίτες να γυρίζουν όλα τα σούπερ μάρκετ της περιοχής τους, κάτι που δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην πράξη.

Εκείνο που όφειλε να κάνει η   κυβέρνηση  εδώ και μήνες είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Έχει φτάσει το πετρέλαιο να είναι πιο ακριβό από την βενζίνη και κατά συνέπεια να επιβαρύνονται οι μεταφορές και φυσικά τα εμπορεύματα στο ράφι!

 Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουν φορολογήσει ούτε ένα ευρώ από την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και  συνεχίζουν την επιδότηση της με χρήματα που εισπράττουν από τους πολίτες. Τα έσοδα μόνο από το ΦΠΑ είναι 4 δισ. τα οποία τα παίρνουν από την μια τσέπη για να δώσουν ένα μέρος σε επιδότηση και μετά  επιδοτούν τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ οι τιμές του ρεύματος αυξήθηκαν 57%με το νέο σύστημα τιμολόγησης, επιβεβαιώνοντας έτσι,ότι μόνο για τον Σεπτέμβρη τα υπερκέρδη στην ενέργεια έφτασαν τα  500 εκατ.

Επίσης με στοιχεία Αυγούστου, η τιμή του  φυσικού αερίου αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 220% σε ένα χρόνο ενώ ο μέσος όρος αύξησης στην ευρωζώνη  παραμένει στο 61%.

Η δικαιολογία λοιπόν περί εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας καταρρίπτεται παταγωδώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει μείωση του ΕΦΚ που  κοστίζει 1,5 δισ. και μείωση του ΦΠΑ περίπου 1 δισ., για ένα έτος. Είναι δημοσιονομικά μέτρα εφικτά,  που πρέπει να ληφθούν όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας γιατί μόνο έτσι θα ανακουφιστούν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Αργοστόλι 19 Οκτωβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ