Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Όλοι και όλες στην Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς. Ταυτόχρονα απειλεί να πληρώσουν οι λαοί με νέες θυσίες, αίμα, φτώχεια.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, με τη συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ, με την αποστολή όπλων, με τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και με τις δαπάνες για στρατιωτικές αποστολές και εξοπλισμούς, φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά στην περιοχή. Αυτή η συμμετοχή μας στερεί τη δυνατότητα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ως εργαζόμενοι.

Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης και στην περιοχή μας αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση. Μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματός μας με την έκρηξη της ακρίβειας. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο), ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά. Ασήκωτο έχει γίνει ακόμη και το κόστος για τη μετακίνηση στη δουλειά.

Η ζωή μας γίνεται αβίωτη ενώ, ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο αξιοποιούν τον πόλεμο για ακόμα περισσότερα κέρδη. Προσπαθούν να κρύψουν ότι, πίσω από τον πόλεμο μαζί με την απογείωση των τιμών απογειώνονται και τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών για το ρεύμα. Προσπαθούν να κρύψουν ότι, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των λίγων οδηγούν σε ραγδαία φτωχοποίηση όλους εμάς.

Την ίδια στιγμή παγωμένοι παραμένουν οι μισθοί μετά τις περικοπές των μνημονίων. Η πανδημία και ο νόμος Χατζηδάκη επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.

 Οι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος μας απειλούν όλο και περισσότερο, την ώρα που οι ιδιώτες – «επενδυτές» θησαυρίζουν.

Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή. Με το ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Είναι ενδεικτικά, η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα με τις απεργίες που βγαίνουν παράνομες.

Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων. Το Εργατικό Κίνημα να μπει μπροστά στον αγώνα – κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που συναινεί με την κυβερνητική πολιτική, που συναινεί με την ταύτιση της χώρας με το ΝΑΤΟ, ενώ δεν αμφισβητεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. και των Μνημονίων.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:

 • Ανατροπή της φιλοπόλεμης πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, για να σταματήσει ο πόλεμος.
 • ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 • Πραγματικές αυξήσειςγια κάλυψη των απωλειών των Μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, το επίδομα ανεργίας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
 • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο.
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.
 • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου..

ΛΕΜΕ:

 • Όχι στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της Ε.Ε. Διαγραφή του Χρέους.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια
 • Όχι στη μεθοδική αναδιάρθρωση/διάλυση του ΕΣΥ, τις αναστολές εργασίας και μισθού, τις απολύσεις των συμβασιούχων, τις συγχωνεύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις
 • Όχι στις κρατικές υποχρεωτικότητες, τα πιστοποιητικά «υγειονομικών» φρονημάτων και την επιβολή διαχωρισμών εντός της εργατικής τάξης
 • ‘Οχι στην κατασκευή μιας διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης και τη «φυσικοποίηση» αλλεπάλληλων κρίσεων, οι οποίες δεν είναι παρά όψεις της διαρκούς κρίσης αναπαραγωγής των σχέσεων εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο

Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Απειθαρχία στην εφαρμογή του.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30

                                                              ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Βαρδαραμάτος Βαγγέλης                                               Παύλου Κατερίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται