Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της, στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Η Βία κατά των Γυναικών περιλαμβάνει: κάθε πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τη ψυχολογική βλάβη, τη σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη, τη μόρφωση κλπ.

Η έμφυλη βία, πλήττει κυρίως τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις γυναίκες οι οποίες ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι μετανάστριες, οι μονογονείς, οι γυναίκες σε οικονομική εξαθλίωση κλπ. 

Το  δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, ως κατεξοχήν αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, δημιούργησε και λειτουργεί σε όλη τη χώρα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δομών το οποίο προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στις γυναίκες θύματα βίας.

Το δίκτυο αποτελείται από την 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες που παρέχουν ψυχολογική και νομική συμβουλευτική αλλά και φιλοξενία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζει όλες τις γυναίκες που βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους και να ζητήσουν βοήθεια, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή & νομική συμβουλευτική, καθώς και  ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα έμφυλης βίας.

Με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη-δεν είσαι μόνη», καλεί ΟΛΕΣ τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας να υπερβούν τον φόβο τους, να σπάσουν την σιωπή τους και να απευθυνθούν στις εκάστοτε δομές της Γραμματείας. 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης θα συμμετέχει στην δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  (StreetWork), που θα πραγματοποιήσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή  25 Νοεμβρίου 2022, από τις 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στην οδό Π. Βαλλιάνου, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο Αργοστολίου.

Στη δράση θα συμμετέχουν επίσης τα στελέχη από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου, το ΚΕΘΕΑ Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ληξουρίου.

O Προϊστάμενος        Η Εντεταλμένη σύμβουλος

  Κοινωνικής Πολιτικής

Σ. Παπαδάτος Α. Αλυσανδράτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ