Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αντισυνταγματικές οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να τοποθετηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  πάνω στην απόφαση του ΣτΕ με την οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Και έπρεπε το θέμα να συζητηθεί τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν θέματα με αποφάσεις και των δύο επιτροπών, οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ είναι αντισυνταγματικές.

Το ΣτΕ σωστά κατά τη γνώμη μου αποφάσισε, διότι η λαϊκή βούληση στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκφράστηκε σύμφωνα με το νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π-Σ,  που σαφέστατα αναφέρει ότι «αρμόδιο όργανο για τη λήψη αποφάσεων στους Δήμους είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και σε καμία περίπτωση η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Πιστεύω ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της είναι σίγουρο ότι αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο από τις σκοτεινές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που κατάργησε ότι πιο δίκαιο έχει μέχρι σήμερα νομοθετηθεί για την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου οι υμέτεροι Δήμαρχοι  να ελέγχουν και να διοικούν τους Δήμους κατά που επιθυμούν βάζοντας στο περιθώριο τα εκλεγμένα από τους πολίτες θεσμικά αυτοδιοικητικά όργανα.

Από σήμερα και τους επόμενους δέκα μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ποιος θα αποφασίζει; Το Δημοτικό Συμβούλιο ή οι Επιτροπές;

Πρότεινα να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να επιστραφούν σε αυτό και στο σύνολό τους, οι αρμοδιότητες εκείνες  που στερήθηκε με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των οποίων η μεταφορά στις επιτροπές κρίθηκε αντισυνταγματική.

Να απαιτηθεί επίσης, να αποκατασταθούν τα δημοκρατικά θεσμικά κεκτημένα και να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συνόλου των αυτοδιοικητικών δραστηριοτήτων.

Αργοστόλι 7 Δεκ. 2022

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ