Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
23 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κατσιβέλης: Μόνο θυμηδία προκαλούν για ακόμη μια φορά όσα αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ρουχωτάς

Μόνο θυμηδία προκαλούν για ακόμη μια φορά όσα αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ρουχωτάς και ταιριάζουν γάντι στην έκφραση «ότι θυμάται χαίρεται…». 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή που έρχεται για ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θυμάται μια ημέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο να στείλει την «εναλλακτική» του πρόταση ενώ ξέρει πολύ καλά ότι το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου αρκετές μέρες πριν και στη συνέχεια πάει για έκφραση γνώμης στην Τεχνική Υπηρεσία.

Ίσως επειδή πλησιάζει η περίοδος των εορτών κάθε χρόνο τέτοια εποχή ρίχνει ένα πυροτέχνημα , ένα «σαμάκι»….

Όλα όσα αναφέρει με απώτερο στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις απευθύνονται στο στενό προσωπικό του ακροατήριο (όσο του έχει απομείνει…) γιατί όλοι πλέον καταλαβαίνουν τόσο τα κίνητρά του , όσο και την αξιοπιστία των όσων λέει.

Για τη συγκεκριμένη πρόταση του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ασφαλώς και είπαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι ως ιδέα , όμως όταν συντάσσεις ένα τεχνικό πρόγραμμα με συγκεκριμένη νομοθεσία και αναγράφοντας υποχρεωτικά τις πηγές χρηματοδότησης των έργων που περιλαμβάνει , ακόμη και ένας άσχετος καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να βάζεις έργα που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση όπως το συγκεκριμένο.

 Για να καταλάβει όμως κάθε πολίτης το μέγεθος της υποκρισίας του και της αξιοπιστίας όσων λέει καταθέτουμε κάποιες απλές σκέψεις και ερωτηματικά:

Α)αφού θεωρούσε μέγιστης προτεραιότητας την πρότασή του γιατί περίμενε να την καταθέσει «με την ψυχή στο στόμα» τελευταία μέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο;

Β)στην ανάρτησή του παραδέχεται την αλήθεια , ότι τα 2.000.000 € έχουν δοθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , στην πρότασή του όμως προτείνει η χρηματοδότηση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού (250.000 €) να γίνει από αυτά τα χρήματα και να εγγραφούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον τίτλο «αποκατάσταση Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου» , πράγμα αδύνατο και παράνομο!!!

Τρικυμία εν κρανίω δηλαδή….

Γ)στην πρότασή του περιλαμβάνει μόνο την περιοχή από τη σιδερένια γέφυρα μέχρι το παλαιό Α’ Δημοτικό σχολείο και την κεντρική πλατεία.

Όπως εύλογα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων επεσήμαναν με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε μόνο η περιοχή αυτή και δεν συμπεριλήφθηκαν και οι περιοχές από Άγιο Σπυρίδωνα μέχρι Λέπεδα για παράδειγμα ή το πρώην γήπεδο του Παλληξουριακού;

Εν τέλει έναν τέτοιο διαγωνισμό τον αντιμετωπίζεις με αποσπασματικές παρεμβάσεις ή με ένα σχέδιο ολιστικής παρέμβασης;

Δ)σήμερα έχουμε στη χέρια μας την οριστική μελέτη αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου με συνολικό κόστος 2.168.000 €.

Πρώτο μας μέλημα ήταν να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση αφού τα 900.000 € από το ΠΔΕ όπως αναφέρει , δεν φτάνουν ούτε και τα χρήματα της αποζημίωσης της ασφαλιστικής (που είναι πολύ λιγότερα από όσα αναφέρει) επαρκούν.

Ο πιο σύντομος δρόμος για την εξασφάλιση του ποσού των 2.000.000 € ήταν τα χρήματα από τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής όπου σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε προχωρήσει και ευελπιστούμε το επόμενο δίμηνο το έργο της αποκατάστασης του Θεάτρου να δημοπρατηθεί όπως συνέβη πρόσφατα με το Δημαρχείο για το οποίο έχουμε ανάδοχο εργολάβο όσο κι αν δεν μπορεί να το χωνέψει κι αυτό.

Είναι λοιπόν προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που υπάρχουν ή να ψάξουμε νέα πηγή χρηματοδότησης , κάτι που μπορεί να πάρει μήνες;

Ε)αλήθεια , η πραγματικά υπεύθυνη και συναινετική στάση που κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του , που ψήφισαν (πλην ενός που ψήφισε λευκό…) το τεχνικό πρόγραμμα που προτείναμε ως Δημοτική Αρχή δεν τον προβληματίζει;

Το τελευταίο τρίμηνο ο Δήμος Ληξουρίου έχει δημοπρατήσει έργα που το ύψος τους αγγίζει τα 10.000.000 € , συγκεκριμένα:

1.Βελτίωση Αγροτικής οδοποιΐας : 4.073.000 €

2.Αποκατάσταση Δημαρχείου Ληξουρίου : 893.000 €

3.Αναβάθμιση οδοφωτισμού : 2.900.000 €

4.Συστήματα ευφυών εφαρμογών (Smart cities) : 1.500.000 €

5.Αποκατάσταση στέγης Μουσείου : 190.000 €

6.Αποκατάσταση τοιχίων Κοντογενάδας : 101.000 €

7.Αποκατάσταση τοιχίων νεκροταφείου Χαβδάτων : 25.000 €

8.Ανάπλαση πλατείας Λουκεράτων : 30.000 €

9.Προμήθεια μεταλλικής δεξαμενής 1.000 κυβικών για το Μασπάλι : 99.200 €

    Σύνολο : 9.811.200 €

Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσα ψευδή και ανυπόστατα αναφέρει και τον ενημερώνουμε ότι ακολουθούν και άλλα εξίσου σημαντικά όσο κι αν δεν του αρέσει…

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ