Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Φίμωση της ΑΔΑΕ

Η σιωπή είναι χρυσός; Εξαρτάται. Το σίγουρο είναι ότι βλέπουν τη σιωπή ως χρυσό όσοι φοβούνται τα λόγια. Τις μαρτυρίες. Την αλήθεια.

Την Πέμπτη στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία έψαχνε έναν τέτοιο χρυσό στα έδρανα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Όμως ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Ράμμος ήθελε να μιλήσει. Κι όταν ένας σημαντικός μάρτυρας θέλει να μιλήσει, ακόμα και αν δεν του δίνεται το δικαίωμα με ταπεινωτικές για τη Δικαιοσύνη μεθοδεύσεις, η σιωπή έχει ήδη σπάσει.

Κι έτσι, αμέσως μετά, επιχειρήθηκε η φίμωση. Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, στην οποία υπάκουσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, αρνήθηκε στον κ. Ράμμο να προσέλθει να μιλήσει. Ο κ. Τασούλας μάλιστα, έκανε λόγο για “αυτόκλητους καλεσμένους”, λες και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ήταν κάποιος περαστικός έξω από το κοινοβούλιο. Αντί Μητσοτάκης και Τασούλας να επιχειρήσουν οι ίδιοι την κλήση του κ. Ράμμου ώστε να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους για διαφάνεια, έγιναν εμπόδιο στην ενημέρωση του εθνικού κοινοβουλίου. Θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα τον καλούσαν, ώστε να μην είναι “αυτόκλητος καλεσμένος”, όπως πλέον τον αποκαλούν απαξιωτικά.

Μέχρι στιγμής κάνουν ότι μπορούν για να μην πέσει φως σε μια υπόθεση που έχει
απασχολήσει ήδη τον διεθνή Τύπο και αποτελεί πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Λίγες ώρες μετά το “μπλόκο” στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η ιστοσελίδα insidestory.gr αποκάλυψε πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει πλέον ταυτοποιήσει πως σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις προσώπων, τα κινητά τους είχαν “μολυνθεί” από το κακόβουλο λογισμικό Predator και ήταν έκθετα στο παρακρατικό κέντρο που είχε στηθεί από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης όσο και αν επιχειρεί τη φίμωση, όσο και αν προσπαθεί να εμποδίσει τις αποκαλύψεις του γιγαντιαίου σκανδάλου στο οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο, δεν θα τα καταφέρει. Ψάχνει χρυσό στη σιωπή για να σωθεί. Αλλά θα διαπιστώσει πως είναι άνθρακες ο θησαυρός.

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ