Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

N.E ΣΥΡΙΖΑ: Αμετανόητος στην εξαπάτηση των συνταξιούχων ο κ. Μητσοτάκης

Από τα παχιά λόγια της αύξησης 7,75% σε 1,7 εκατ. συνταξιούχους που κατά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης θα έβλεπαν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στο εισόδημά τους, φτάσαμε σε μια ακόμα απάτη του κ. Μητσοτάκη.

Αμετανόητος ο πρωθυπουργός και χωρίς ντροπή, συνεχίζει να εξαπατά και να κοροϊδεύει ανθρώπους αδύναμους που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα, αφού  πρώτα:

– Έκοψε την 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την διατηρήσει για να δώσει τα χρήματα αυτά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

– Στέρησε τα αναδρομικά για επικουρικές και δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.

– Φορολόγησε ακόμη και τα αναδρομικά που επέστρεψε για κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, κομμένα ακόμα και στο 50%.

-Τα έκανε «θάλασσα» με τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, δίνοντας λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους, που συνεχίζουν, είτε να έχουν προσωπική διαφορά και να αποκλείονται από παρούσες και μελλοντικές αυξήσεις, είτε να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από εκείνα που δικαιούνται.

– Έκοψε την δεύτερη εθνική σύνταξη, σε χήρους και αναπήρους και χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.

-Άφησε εκτός στήριξης τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αντί για 13η σύνταξη, πήραν πενιχρά επιδόματα (250 και 200 ευρώ) πλήρως αναντίστοιχα, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία.

Κατά τα άλλα, έχει χαθεί το μέτρημα με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη που συνειδητά εξαπατά πάλι τους συνταξιούχους, όπως και προεκλογικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 βρήκε άδεια ταμεία, 1 δισ. έλλειμμα στον ΕΦΚΑ και περικομμένες συντάξεις 12 συνεχόμενες φορές από το 2010 έως το 2014 κι  υπερασπιστήκαμε και τα εθνικά συμφέροντα και τη σύνταξη, όταν η τρόικα ήθελε να επιβάλει επιπλέον περικοπές 30% στις κύριες και στις επικουρικές. Οι σημερινές αυξήσεις είναι αποφασισμένες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πραγματικό πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα κι όχι 10% που διατυμπανίζουν τα κανάλια, δεν αρκούν ούτε αυτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται προς τους συνταξιούχους:

– για επαναφορά της 13ης σύνταξης

-επιστροφή των αναδρομικών τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι παρανόμως κόπηκαν από τους συνταξιούχους σε κύριες συντάξεις, δώρα κι επικουρικά από την κυβέρνηση Σαμαρά την περίοδο 2012-2014

-αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά

-μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων

Αργοστόλι 31 Ιανουαρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ