Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο λογαριασμός στους δημότες. | 476.330€ πρόστιμο για κακή λειτουργία στον ΧΥΤΑ Παλλοστής

Επερώτηση 124η

Δυσθεώρητα πρόστιμα σε βάρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων λόγω της ¨πρότυπης¨ διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την διοίκηση Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ο λογαριασμός στους δημότες.

476.330 ευρώ πρόστιμο για κακή λειτουργία στον ΧΥΤΑ Παλλοστής.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Ας θυμηθούμε δηλώσεις και αναφορές της περιφερειάρχη και προέδρου του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά μας:

 • 1/12/2020: «…Εμείς είμαστε έτοιμοι και προχωρούμε. Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα…».
 • 26/7/2021: «…Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Ι.Ν. και τους Δήμους, φέρνει ήδη τις αλλαγές στα νησιά μας και προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα εποχή στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων μ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που απαιτούν οι συνθήκες του σύγχρονου πολιτισμού και πλέον οι νομοθετικές δεσμεύσεις…».

Δυστυχώς, ως συνήθως, πρόκειται για δηλώσεις κενές περιεχομένου στις οποίες επιδίδεται με εξαιρετική επιτυχία η περιφερειάρχης.

Δυστυχώς ο αμαρτωλός και παράνομος ΦΟΔΣΑ για το μόνο που δεν ασχολείται είναι η ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αντίθετα η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε ότι την 2/9/2022, δυο και πλέον χρόνια μετά την ίδρυση του ΦΟΔΣΑ-ΙΝ, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος με απόφαση τους βεβαιώνουν εννέα (9) σημαντικές παραβάσεις στον ΧΥΤΑ Παλλοστής Κεφαλονιάς και επιβάλλουν πρόστιμο 476.330 ευρώ (!).

Επερωτάται η περιφερειάρχης και πρόεδρος ΔΣ του ΦΟΔΣΑ:

 1. Γιατί επιτρέψατε αυτήν την αρνητική εξέλιξη στον ΧΥΤΑ της Κεφαλονιάς;
 2. Εσείς και οι υπηρεσίες σας στον ΦΟΔΣΑ παρακολουθείτε την υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων της αναδόχου εταιρείας;
 3. Ποιος θα πληρώσει το τεράστιο πρόστιμο που σας επέβαλλαν οι επιθεωρητές;
 4. Είναι δίκαιο να «φορτωθούν» οι πολίτες/σες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τις δικές σας παραλείψεις και ανικανότητες;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.


Επερώτηση 125η

Ούτε ένα γήπεδο δεν μπορεί να ολοκληρώσει αυτή η περιφερειακή αρχή. Διαλύθηκε και η σύμβαση για το γήπεδο Κοντοκαλίου.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Σε προηγούμενη επερώτηση μας παρουσιάσαμε τον κατάλογο των αθλητικών έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί από την περιφερειακή αρχή  της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στον τελευταίο χρόνο της θητείας της.

Έργα χρηματοδοτημένα με 6.245.000 ευρώ, με προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους, έτοιμα δηλ. για δημοπράτηση και υλοποίηση.

Δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά η πρόοδος είναι μηδαμινή και αντίθετα μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των αποτυχιών.

Έτσι μετά την περίπτωση της Αχαράβης και του γηπέδου του Θιναλιακού που χρειάστηκαν κινητοποιήσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Βόρειας Κέρκυρας για να προχωρήσει και μάλιστα όχι από την ΠΙΝ αλλά από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, τώρα σειρά έχει το γήπεδο του Κοντοκαλίου, όπου πριν λίγες εβδομάδες διαλύθηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο (ΑΔΑ 6Γ397ΛΕ-ΧΙΖ)/14.12.2022

Ποιο είναι το ιστορικό του έργου :

Αντικατάσταση χλοοτάπητα γηπέδου Κοντοκαλίου.

 • Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου 454-3/9.2.2019               155.000 €.
 • Η υπ’ αρ. πρωτ. ΟΙΚ.12112/5194/12-02-2019 (ΑΔΑ: ΨΗΖ37ΛΕ-56Υ) Απόφαση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με την οποία εγκρίνεται η μελέτη, προϋπολογισμού 155.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%).
 • Η υπ’ αρ. 1143-53/10-11-2021 (ΑΔΑ: 64ΝΠ7ΛΕ-ΝΙ1) Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με την οποία εγκρίνεται το 2ο πρακτικό της ηλεκτρονικά διενεργηθείσας Δημοπρασίας την 28-09-2021, στην οποία ανακηρύχθηκε μειοδότρια η εταιρεία ERGOMASS IKE με έκπτωση 6,00% επί του τιμολογίου της μελέτης.
 • Η υπ’ αρ. πρωτ. 106611/43413/08-06-2022 Εργολαβική Σύμβαση ποσού 145.700,01 € (με ΦΠΑ 24%).

Όπως φαίνεται, η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρέλαβε ένα έργο με έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση, χρειάστηκε 34 μήνες (!) για να βρει ανάδοχο, με τον οποίο μέσα σε έξι μήνες διακόπτει την συνεργασία.

Αδιαφορία, Ανικανότητα, Αναποτελεσματικότητα (ΑΑΑ) το σήμα κατατεθέν της περιφερειακής αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σφραγίζει και τα αθλητικά έργα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και περισσότερο η νεολαία.

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

 1. Για ποιο λόγο καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια η υλοποίηση ενός έτοιμου έργου όπως ο χλοοτάπητας Κοντοκαλίου;
 2. Τι θα πράξετε μετά την διάλυση της σύμβασης ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται