Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Ηλίας Μπεριάτος

Δυο λόγια για το Νίκο Φραντζή

Με θλίψη μάθαμε το δυσάρεστο νέο της απώλειας τουσυμπατριώτη μας ΝίκουΦραντζή που είχε πρόωροτέλος.Ήταν ένας άνθρωποςγελαστός, αισιόδοξος, εργατικός και συνεργατικός, πρόθυμος να βοηθήσει και νασυζητήσει μεγνώση και εποικοδομητικά επιχειρήματα.

Από τις θέσεις που κατείχε κατά καιρούς (δήμαρχος , πρόεδροςΤΕΔΚΚΙ, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ, Γ.Γ. Δήμου Αργοστολίου) προσέφερε πολλά με την ενεργό συμμετοχή και τις προτάσεις του.

Ο ΝίκοςΦραντζής σε όλη του ζωή ασχολήθηκεμε τα κοινά, μέσα από την τοπική  αυτοδιοίκησηπου την υπηρέτησε πιστά, μέχρι το τέλος, ως στέλεχος και ως αιρετός.Τον γνώρισα και τον έζησα στη Νομαρχία(1985-89), στην ΚΕΔΚΕ (1991-96), στα υπουργεία (1996-2001) .

Από τις διάφορες στιγμές που συνεργαστήκαμε για θέματα του τόπου μας,κρατώιδιαίτερα εκείνες, που με περισσή  προθυμία και ζέση, βοήθησεκαι στήριξε, με την ΤΕΔΚΚΙ,τις τρειςδημόσιες εκδηλώσεις-συναντήσεις που οργανώθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατάρτιση τουπρογράμματος  προστασίας και ανάδειξης  του εθνικού δρυμού.

Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο τουΜαριάννα,εκλεκτόστέλεχος της τότε Νομαρχιας, και στουςεξαίρετους γιουςτου Κωστή και Γιώργο.

Αθήνα 25-1-2023

Ηλίας Μπεριάτος

Ν Φραντζής_ 1998 Στη 2η συνάντηση για τον Αίνο
Ν Φραντζής_ 1993 στην επίσκεψη της Νίκης Γουλανδρή

Σχετικά με την απώλεια  του Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα ΔήμουΑργοστολίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με ακεραιότητα την τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο Νίκος Φραντζής με τον μαχητικό του χαρακτήρα προσέφερε πολλά στη δημόσια διοίκηση  τόσο με την προσωπική  στάση ζωής του, όσο και μέσα από τα δημόσια καθήκοντά του.

Τα θερμά συλλυπητήριά  στους οικείους του.

                                               Ο Αντιπεριφερειάρχης

                                      Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης    

                                                   Σταύρος Π. Τραυλός


Η απώλειά του Νίκου Φραντζή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο στο Δήμο Αργοστολίου, όσο και στην κοινωνία μας συνολικά.

Η μακρά πορεία του στην αυτοδιοίκηση αλλά και η ενεργή προσφορά του μέχρι και την τελευταία στιγμή, φανερώνει την απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη του για τον τόπο μας.

Ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας χειρίστηκε με επιτυχία πολλά ζητήματα, σε κάποια από τα οποία συνεργαστήκαμε παραγωγικά, ενώ ακόμη και σε αυτά που είχαμε διαφορετικές απόψεις, τις ανταλλάξαμε με αλληλοσεβασμό.

Εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης εκφράζω προς την οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη.

Αλέξανδρος Παντελειός


Νίκος Φραντζής

Ήταν ένας πολύ καλός φίλος , συμμαθητής , συναθλητής και συναγωνιστής στην αυτοδιοίκηση .

Είχε τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη μου γιατί πάντα αγωνιζόταν για το καλύτερο χωρίς υστεροβουλίες , μακρυά από συμφέροντα , με ειλικρίνεια , εντιμότητα , σοβαρότητα και πολύ δουλειά .

Αναδείχθηκε απο το μεγάλο έργο του ως Προεδρος της Κοινοτητας Μεταξάτων , αλλά και ως μέλος και στην συνέχεια Προεδρος της ΤΕΔΚΙ όπου συνετέλεσε με την δημιουργία της Διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας ώστε η Κεφαλονιά μας να χαρακτηριστεί « Το καθαρότερο Νησί»

Ήταν ο ιδρυτής της Φιλαρμονικής Λειβαθούς που τόσο αγάπησε και στήριξε μέχρι τα τελευταία του .

Συνεργαστήκαμε αρμονικά την Περίοδο 2002-2006 που ήταν Δήμαρχος Λειβαθούς και εγώ Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τόσο σε θέματα έργων για την Λειβαθώ όσο και σε θέματα πολιτισμού , αθλητισμού , παιδείας .

Θυμάμαι την αγωνία όταν χτίζαμε το Γυμνάσιων Κεραμειών και τα συνεχή αίτηματά του για την επέκταση του Δημοτικου Κεραμειών . Η ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του εργου «Τουριστικο Αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας». Η ικανοποίηση του όταν τα εργα ολοκληρώθηκαν έγκαιρα ήταν φανερή .

Εξαιρετικός και οργανωτικός σε όλα τα θέματα , ιδιαίτερα όμως στην διοργάνωση Συνεδρίων και εκδηλώσεων . Του χρεώνω τα δυο υπέροχα Συνέδρια , της ΤΕΔΚΙ για την καθαριότητα και το περιβάλλον και την Συνάντηση των αποδήμων με την Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Καρολου Παπούλια .

Ποτέ δεν άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία , σαν δημοτικός υπάλληλος , ενώ διέπρεψε σε ότι θέση ανέλαβε και είχε την αγάπη και τον σεβασμό των συναδέλφων του .

Θα θυμάμαι τον Νίκο με αγάπη και σεβασμό , τον αγαπητό μου συμμαθητή , τον συναθλητή που όταν άρχισε να τρέχει δεν σταμάταγε μέχρι να τερματίσει στο αγαπημένο του άθλημα τα 5000 μ .

Μας άφησε ένα κενό γιατί η δυναμική του , η εμπειρία του , οι γνώσεις του μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας ακόμη .

Στην εξαίρετη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου .

Σωτήρης Κουρής 23/1/2023


Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Φραντζή, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό του χώρο.

Επρόκειτο για δημόσιο λειτουργό συγκροτημένο και με αγάπη για τον τόπο μας. Άριστος οικογενειάρχης, πολιτισμένος άνθρωπος και αγαπητός στη τοπική μας κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου.

Κατά τη συνεργασία μας διαπίστωσα, ακόμη, το ψυχικό του σθένος και το απόθεμα δυνάμεων που κατέθεσε -παρά τη προσωπική του μάχη- στον αγώνα ο Δήμος Αργοστολίου να λειτουργήσει ομαλά. Για το ζήτημα δε της δημιουργίας του Μουσείου Σκλάβου, η συμβολή του Νίκου ήταν καθοριστικής σημασίας.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα, τα παιδιά, τους συνεργάτες και τους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Θα τον θυμόμαστε πάντα. 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Με αφορμή τον χαμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νικόλαου Φραντζή  συνήλθε σήμερα Τρίτη 24  Ιανουαρίου  2023  το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου    και ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση  του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου και πρώην Δημάρχου Λειβαθούς ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την μεγάλη απώλεια ενός εξαίρετου διοικητικού και αιρετού στελέχους της αυτοδιοίκησης.

Απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εργάστηκε από το 1983 στους Δήμους Αργοστολίου και Σάμης και διετέλεσε προϊστάμενος διευθύνσεων οικονομικού, διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ, Δ/ντης του Καποδιστριακού Δήμου Σάμης και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.

Τιμήθηκε από την λαϊκή ψήφο και υπηρέτησε όλα τα αιρετά αξιώματα της αυτοδιοίκησης.                                                                                                                                            

  • Την περίοδο 1991-1999 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων  και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος.
  • Από το 1996 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
  • Την περίοδο 2000-2002 και 2006-2010 συμμετέχει ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Λειβαθούς.
  • Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Λειβαθούς.

Ο Νίκος Φραντζής πάλεψε με θάρρος αξιοπρέπεια και ήθος για αρκετά χρόνια τις δυσμενείς καταστάσεις της υγείας του, χωρίς ποτέ να χάσει την διάθεση για προσφορά υπηρετώντας μέχρι τέλους όρθιος το καθήκον του.

Αποχαιρετούμε με βαθιά αισθήματα συγκίνησης έναν πολύτιμο συνεργάτη, συνάδελφο και συναγωνιστή στην διαμόρφωση και πρόοδο των αυτοδιοικητικών θεσμών της Κεφαλονιάς.

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια  του Δημάρχου και όλων  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  2. Να προτείνει την ονομασία οδού της Κοινότητας Μεταξάτων στο όνομα του.
  3. Αντί στεφάνου να διατεθεί το ποσό των  5.000, 00 Ευρώ για την αγορά εξοπλισμού στην Φιλαρμονική Λειβαθούς.
  4. Να  παραστεί αντιπροσωπεία του  με επικεφαλής τον Δήμαρχο στην εξόδιο ακολουθία.

             ΓΡΑΦΕΙΟ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Νίκος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορα μετερίζια μέχρι το τέλος της ζωής του με απαράμιλλο ενδιαφέρον και αφοσίωση στο καθήκον, με όραμα και στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου


Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε από κοντά μας μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο ο Νίκος Φραντζής. Δήμαρχος Λειβαθούς  τη περίοδο 2003 – 2006 και ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους μιας κορυφαίας γενιάς στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δίπλα στην Παράταξη μας από τα νεανικά του χρόνια, υπόδειγμα Αιρετού και Δημοτικού Υπαλλήλου, με σημαντική προσφορά στην Αυτοδιοίκηση, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.


Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σάμης εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Φραντζή στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Είχε υπηρετήσει και στο Δήμο Σάμης αφήνονταςτο αποτύπωμά του στην οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης


ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Ιωάννου Μεταξά 54

Αργοστόλι, 28100

Τηλ. 26710-24936

vruhotas@yahoo.gr

Mε βαθιά θλίψη η Σερβία αποχαιρετά το Νίκο Φρατζή. Ένας πραγματικός φίλος του σερβικού λαού. Ως μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων(ΚΕΔΚΕ),συνέβαλε στη φιλοξενία οχτακοσίων σέρβων παιδιών στην Ελλάδα.Μαζί με την οικογένεια του τη περίοδο 1994-1995, φιλοξένησαν ένα από τα παιδιά που ήρθαν στη Κεφαλλονιά για διάστημα έξι μηνών.Ο δραστήριος Νίκος πρωτοστάτησε στην αδελφοποίηση της κοινότητας των Μεταξάτων με το Δήμο Σοκομπάνια της Σερβίας το 1995. Με την ιδιότητα του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμου και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΤΕΔΚΕ) στήριξε με ενθουσιασμό τις δραστηριότητες της ελληνοσερβικής φιλίας που στόχευαν στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Τον διέκρινε η εντιμότητα, η ευγένεια, η αγωνιστικότητα, η αποφασιστικότητα, η δημιουργικότητακαι το απαράμιλλο ήθος του. Ένας μεγάλος οραματιστής, μα προπάντων ένας γενναίος μαχητής της ζωής που με δύναμη ψυχής, αγνοώντας την ασθένειά του, συνέχισε με αξιοθαύμαστη τόλμη την εργασία του.

Θα ήθελα να μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήρια των αδελφών σέρβων στα μέλη της οικογένειάς του.

Φίλε Νίκο, αιωνία η μνήμη σου. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.      

Με τιμή,

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται