Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βουλευτής: Λύση για το «Βοήθεια στο Σπίτι» – Νομοσχέδιο για την επικάλυψη αρμοδιοτήτων

Χθες ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση».

Με Υπουργική τροπολογία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και η συνέχιση του προγράμματος. Δικαιώνεται έτσι η προσπάθεια των εργαζομένων του προγράμματος και εξασφαλίζεται η στήριξη των δικαιούχων του προγράμματος.Με τους εργαζομένους του προγράμματος ήμουν σε επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη θετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δομές πρόνοιας στην Κεφαλονιά το τελευταίο διάστημα, μετά και την διασφάλιση 17 μόνιμων θέσεων εργασίας για το Γηροκομείο.

Στην ομιλία μου τόνισα ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση», αποτελεί μια κομβική μεταρρύθμιση, καθώς έχει στόχο να αντιμετωπίσει την αλληλοεπικάλυψη και διασπορά αρμοδιοτήτων, που όλοι συναντάμε στην καθημερινότητα μας, ιδιαίτερα μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργείται μόνιμη δομή για καταγραφή, κατηγοριοποίηση και κατανομή αρμοδιοτήτων σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης, ώστε να είναι ξεκάθαρο ποιος φορέας είναι υπεύθυνος.

Ιδιαίτερα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη αποτελεί απαραίτητη παρέμβαση, για την καλύτερη πρόληψη, αντίδραση και αποκατάσταση σε φυσικές καταστροφές.

Τέλος, με Υπουργική Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, ξεκινά η διαδικασία διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων για την αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου 2023. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποίησε στο ακέραιο της δεσμεύσεις της για μειώσεις φόρων στην τρέχουσα τετραετία. Στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αισθητή αύξηση μισθών και με την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση μπαίνουν οι βάσεις για την επίτευξη και αυτού του στόχου.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο:https://bit.ly/3GPcbu7

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ