Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή

Ο ΣΥΡΙΖΑ ντύνεται πολέμιος των πλειστηριασμών για τις αποκριές

Οι φίλοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζηλέψει φαίνεται τη δόξα του κ. Πολάκη και του Documento. Ενός μηχανισμού που έφθασε στο κατάντημα να δυσφημίζει και να ειρωνεύεται τη δωρεά ασθενοφόρου στην Ιθάκη από το αντιπολιτευτικό του μένος!

Είναι φυσικό, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθούν να μιλήσουν για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Καταφεύγουν έτσι και σε συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε μέγα «σκάνδαλο» επειδή παραστάθηκα ως δικηγόρος τράπεζας σε μια δίκη για τον τρόπο εφαρμογής του νόμου Κατσέλη. Υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με πλειστηριασμό.

Γράφει σε συκοφαντική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:

 «Κύριε Καππάτε […] εκπροσωπείτε ως δικηγόρος τα funds στα δικαστήρια για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δύστυχων συμπατριωτών σας»

Απαντώ στα ψέματά σας:

Είμαι δικηγόρος 34 χρόνια.

Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Όσο είμαι Βουλευτής -και παράλληλα ασκώ το επάγγελμά μου- δεν έχω λάβει μέρος σε οποιονδήποτε πλειστηριασμό γενικώς.

Λυπάμαι που η πολιτική πέφτει σε αυτό το επίπεδο στον τόπο μας. Μπορούμε να διαφωνούμε πολιτικά ως αντίπαλοι. Δεν είμαστε όμως εχθροί.

Εσείς υιοθετείτε την εχθροπάθεια των ψεμάτων και των προσωπικών επιθέσεων ακόμα και εναντίον μελών της οικογένειάς μου.

Αυτό άραγε επιβεβαιώνει μέσα σας πόσο «προοδευτικοί» είστε;

Σε αυτές τις αποκριές ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ντυθεί «Ζορό των Πλειστηριασμών», όταν:

  • Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (Ν.4354/2015) οι εταιρείες-servicers πήραν το δικαίωμα να διενεργούν πλειστηριασμούςκαι να κάνουν κάθε δικαστική ενέργεια για είσπραξη απαιτήσεων
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τηνεφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάιο του 2017
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ιδιώνυμο αδίκημα, αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς τον Δεκέμβριο του 2017
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019
  • Επί ΣΥΡΙΖΑ διενεργήθηκαν 30.000 πλειστηριασμοί
  • Ε. Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ στις 30.11.2017:  «Οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους»
  • Δ. Μάρδας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ στις 3.1.2.2017: «Κακώς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το 2012-2015 νομοθετούσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς»

Στον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευσηζητούν την κατάργηση νόμων που ψήφιζαν ως κυβέρνηση. Ως κυβέρνηση ξυλοκοπούσαν και συνελάμβαναντους πρώην συντρόφους τους σε διαμαρτυρίες για πλειστηριασμούς.

Μετά από όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ξανά υποσχέσεις, με τη μόνη μέθοδο που γνωρίζει. Με «ένα νόμο κι ένα άρθρο».

Και όταν ο κ. Τσίπρας κλήθηκε στη Βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλύσει το κόστος των προεκλογικών εξαγγελιών του, μημπορώντας να απαντήσει, είπε: «Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα;»

Ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία των πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που το 2019 το 43% του συνόλου των δανείων ήταν «κόκκινα»! Αυτό παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Τι έχει κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

  • Σήμερα τα «κόκκινα» δάνεια έχουν μειωθεί στο 10%, από 43% το 2019.
  • Σε 3,5 χρόνια ρυθμίστηκαν δάνεια ύψους 27 δις ευρώ
  • Επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα ρυθμισμένα δάνεια άνω των 8 δισ. ευρώ που αφορούν 115.000 δανειολήπτες
  • Υπάρχουν τρείς τρόποι μέσω των οποίων οι δανειολήπτες μπορούν να τακτοποιήσουν τις μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις τους:  Εξωδικαστικός, Διμερής Ρύθμιση και κατηγορία Ευάλωτων Νοικοκυριών.
  • Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλώνγια «κόκκινα» δάνειαυλοποιείται, μέσω του gov.gr, με 50.000 αιτήσεις
  • Μέσω τουεξωδικαστικούγίνεται «κούρεμα»οφειλών έως και 80%. Κατά μέσο όρο το «κούρεμα» φθάνει το 23,5% για στεγαστικά δάνεια, το 40,1%για επιχειρηματικά δάνεια και 31,9% για καταναλωτικά.
  • Επίκειται νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με διεύρυνση των δανείωνπου μπορούν να ρυθμιστούν, είτε υπάρχει άλλη οφειλή, ρυθμισμένη ή μη, είτε όχι
  • Σύσταση του Φορέα Απόκτησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων. Ο φορέας θα αποκτά την πρώτη κατοικία του ευάλωτου οφειλέτη, ο οποίος θα μπορεί έπειτα να επαναγοράσει το ακίνητό του.
  • Ρύθμιση για εξόφληση χρεών στο δημόσιο μέχρι και σε 20 χρόνια (240 δόσεις) και χρεών σε τράπεζες μέχρι και σε 35 χρόνια (420 δόσεις)
  • Υλοποιήθηκε ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, συνολικού ύψους άνω των 55 δισ. ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και η ρευστότητα των επιχειρήσεων, αποτρέποντας τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Μέσω των Προγραμμάτων «Γέφυρα» επιδοτήθηκαν, για πρώτη φορά, στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, τόσο εξυπηρετούμενα όσο και ρυθμισμένα «κόκκινα».
  • Θεσπίστηκαν δυνατότητες προστασίας και αναστολής πλειστηριασμών για την προστασία της ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ευάλωτων οφειλετών. Βασικοί πυλώνες των δυνατοτήτων αυτών είναι η κρατική επιδότηση των δόσεων (έως 210 ευρώ) των ευάλωτων δανειοληπτών και ηαναστολή μέτρων των πιστωτών για όσους εντάσσονται στο πρόγραμμα και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
  • Τράπεζες και διαχειριστές απαιτήσεων ρυθμίζουν διμερώς μη-εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τις Εταιρείες Διαχείρισης Δανείων, ως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, έχουν πραγματοποιηθεί ρυθμίσεις συνολικού ύψους 27 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε πάνω από 590.000 δανειολήπτες.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Ακολουθεί η απάντηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Καππάτε αν ψάχνετε πολέμιους και συκοφάντες αναζητήστε τους εντός του κόμματος σας

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο βουλευτής των νησιών μας κ. Καππάτος θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρετε εναντίον του συκοφαντικά όπως χαρακτηριστικά λέει αλλά καλό θα ήταν να πείσει πρώτα το κόμμα του και τους συνεργάτες του για την ακεραιότητα του πολιτικού του χαρακτήρα αφού από ότι φαίνεται, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του.

Εμείς  κύριε  Καππάτε, σας παραπέμπουμε απλώς στο χθεσινό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο:

“Η ζημιά με τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας

Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια κυριαρχεί σκεπτικισμός σχετικά με τη φθορά που μπορεί να υποστεί η Κυβέρνηση προεκλογικά από την τροπή που παίρνει η υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που άνοιξε το δρόμο στα funds να προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Ο σκεπτικισμός εντείνεται από τις φήμες ότι μπορεί να έρθουν στο φως και νέες υποθέσεις με εμπλεκόμενους βουλευτές της ΝΔ όπως οι κκ. Πάτσης στα Γρεβενά και Καππάτος στην Κεφαλονιά. Οι ντετέκτιβ του κόμματος έχουν επιδοθεί σε διερεύνηση πιθανών νέων αποκαλύψεων πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατόπιν εορτής είτε με νυν βουλευτές είτε με νέους υποψηφίους. Ακούγεται μάλιστα ότι έπεσε και η ιδέα ενός non-paper που θα επισημαίνει τους κινδύνους και θα κρούει τον κώδωνα….”

Τέλος, να σας ευχηθούμε Καλά Καρναβάλια κύριε Καππάτε και στην συνέχεια Καλή Σαρακοστή…

Αργοστόλι 16 Φεβρουαρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ