Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μηνύματα για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ για Νεκτάριο Σαντορινιό

H Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κεφαλονιάς Ιθάκης αποχαιρετάει σήμερα ένα δραστήριο και μαχητικό σύντροφο, τον Νεκτάριο Σαντορινιό, που έφυγε μόλις στα 51 του χρόνια μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Στην Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια, ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 ως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της Κ.Ε για πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».

Βουλευτής από το 2015 αναλαμβάνει το 2016 το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός ενώ το  2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Τα Ιόνια Νησιά κι η Κεφαλονιά με την Ιθάκη του οφείλουν πολλά γιατί ήταν ο άνθρωπος, που ως υπουργός  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο τραπέζι το μείζον ζήτημα  της νησιωτικότητας όχι μόνο για το Αιγαίο αλλά και τα νησιά του Ιονίου, ήταν  εκείνος που εφάρμοσε   το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών και τέλος, ο άνθρωπος που επιδότησε σε μόνιμη βάση κι επαναλειτούργησε τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους στενούς συνεργάτες και συντρόφους που μόνο με υπερηφάνεια πρέπει να τον θυμούνται.

Αργοστόλι 13 Φεβρουαρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


Πολιτική δεν είναι μόνο η διαχείριση των συμβόλων, όπως έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν, αλλά και η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Κι ως νησιώτης ο ίδιος μπορώ να επιβεβαίωσω από πρώτο χέρι πόσο συνέβαλε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην ανάδειξη και ενίσχυση των νησιών μας, χωρίς πολλά δελτία τύπου, χωρίς κορδέλες και ταρατατζούμ. Πιστώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας του τόπου μας και το οποίο έχει τη σφραγίδα του Νεκτάριου. Και τόσα άλλα για την Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπως η υδροδότηση, οι υποδομές, η ακτοπλοϊκή σύνδεση (Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη) κ.α. Η κηδεία του αγαπημένου μας Νεκτάριου Σαντορινιού θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00 στη Ρόδο. Μέχρι τότε αναστέλλουμε κάθε άλλη εορταστική μας εκδήλωση – συνάντηση και τον σκεφτόμαστε με αγάπη, πόνο κι ελπίδα.

Νικόλας Φαραντούρης


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντα ένας συνεπής μαχητής με έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον για τη ναυτιλία και τους νησιώτες μας.Υπήρξε για μένα ένας καλός φίλος και έντιμος συνομιλητής, καθώς όντας και οι δυο μας νησιώτες μοιραζόμασταν κοινές παραστάσεις και κοινές εμπειρίες.
Η είδηση της απώλειας του με γέμισε θλίψη.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ


Ο Νεκτάριος Σαντορινιός χάραξε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και αξιοπρέπεια.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον ΣΥΡΙΖΑ.


Με απύθμενη θλίψη αλλά και σεβασμό για τη σκληρή μάχη που έδινε ο σύντροφός μας Νεκτάριος Σαντορινιός πληροφορούμαστε σήμερα, την άδικη και πρόωρη απώλειά του.

Ένας συνεπής δημοκράτης που είχε πάντα το βλέμμα του στο ιστορικό παρελθόν, με πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολυδιάστατη δράση στα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά και ανιδιοτελής πολιτικός. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη Ναυτιλία και τις καθημερινές ανάγκες των νησιωτών μας, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο και πολλές άλλες.

Ό,τι και να πει κανείς για τον άνθρωπο Νεκτάριο, για τον ασυμβίβαστο σύντροφο και φίλο  που πάλευε μέχρι το τέλος για τις ιδέες και τις αρχές της Αριστεράς είναι λίγο και είναι σίγουρο πως θα τον αδικήσει.

Συνεργαστήκαμε άψογα στα θέματα Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής και εκείνο που θα κρατήσω μέσα μου είναι η συντροφικότητά του και η αμέριστη συμπαράστασή του σε όσα κοινά μας απασχολούν και μας προβληματίζουν ως κάτοικοι των νησιών της χώρας μας.

Αντίο φίλε μου Νεκτάριε, δεν θα σε ξεχάσουμε. Η παρουσία σου και ο μεστός σου λόγος θα συντροφεύει πάντα, το κοινό μας όραμα για μια κοινωνία της προόδου και της ευημερίας για όλους. Είχες πολλά να δώσεις ακόμα στους αγώνες μας για μια πιο δίκαιη ελληνική κοινωνία.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους σου και στους συνεργάτες σου.

Γραφείο Τύπου Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη
Βουλευτή Ν. Κέρκυρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ