Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΡΖ Κεφαλονιάς: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Ντράπηκε κι η ντροπή με τα ψέματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Οργισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί το σίριαλ με την απόφαση του Αρείου Πάγου να επισπευσθούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας και μάλιστα σε μία περίοδο που η ακρίβεια, τα ενοίκια και το κόστος ζωής κόβει την ανάσα εξαιτίας των Κυβερνητικών επιλογών.

Κύριε Καππάτε τι έχετε να πείτε για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που έρχονται;

Δεν σας είδαμε να κάνετε δηλώσεις επί του θέματος και να ακούσουμε τι έχετε να δηλώσετε στον Θιακοκεφαλονίτικο λαό, εσείς που δεν διστάζετε να εκπροσωπείτε ως δικηγόρος τα funds στα δικαστήρια για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δύστυχων συμπατριωτών σας.

Τι έχετε να δηλώσετε  την ώρα που νομοθετούσατε τους κατάπτυστους αυτούς νόμους κι  εκπροσωπούσατε ως δικηγόρος εταιρείες που έχουν συμφέρον να εκποιήσουν την πρώτη κατοικία ανήμπορων συνανθρώπων σας; 

Αλήθεια, συνεχίζετε να εκπροσωπείτε τα κοράκια στην Κεφαλονιά και  τέλος ο συνυποψήφιος σας κ. Μαραβέγιας, συμφωνεί με αυτήν την επαγγελματική σας δραστηριότητα;  

Για να τελειώνουν όμως τα ψέματα που σκοπίμως διακινούνται από εσάς αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και να γνωρίζει την αλήθεια ο κόσμος, οι πλειστηριασμοί θα ξαναρχίσουν επειδή η απόφαση των δικαστών είναι τα funds να συνεχίσουν βάσει ενός νόμου του 2003 της κυβέρνησης Σημίτη που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι με βάση τον δικό μας νόμο, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που προστατεύει τους ιδιοκτήτες απέναντι στους servicers.

Για τις μεταβιβάσεις δανείων ο νόμος του 2015 προέβλεπε υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης από τον πιστωτή προς τον πολίτη πριν από οποιαδήποτε πράξη εκτέλεσης, ενώ επίσης προέβλεπε πλήρη φορολόγηση όλων των πράξεων των funds. Η ΝΔ όμως επέλεξε να συνδέσει τον “Ηρακλή” με το νόμο του 2003 που δεν θέτει καμία τέτοια δικλείδα ασφαλείας.

Ο ν. 4354/2015 για πωλήσεις δανείων που επικαλείται η κυβέρνηση σε μια απρόσφορη απόπειρα αντιπερισπασμού,

1) Δεν αφορά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς καθ’ όλη τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της,

2) Προβλέπει φορολόγηση των ενεργειών των funds και υποχρέωσή τους για πρόταση ρύθμισης προς τους οφειλέτες.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

i. Το 2015 που αναλάβαμε την Κυβέρνηση υπήρχε ο νόμος Κατσέλη που προστάτευε επιτυχημένα την πρώτη κατοικία των μισθωτών και συνταξιούχων.

ii. Ο νόμος Σταθάκη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επίσης προστάτευε την πρώτη κατοικία και επιπλέον επέκτεινε την προστασία της στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

iii. Το 2019 έληξε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο Σταθάκη, αλλά δεν έληξε η προστασία της πρώτης κατοικίας.

iv. Τον Μάρτιο του 2019 νομοθετήσαμε τον νόμο 4605, στο πλαίσιο του οποίου καθιερώθηκε η διαδικασία ρύθμισης χρεών με πιστωτικά ιδρύματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

v. Το νόμο αυτό μάλιστα, τον παράτεινε η Κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι την κατάργηση του από τον νέο πτωχευτικό νόμο 4738/2020 (27/10/2020), ο οποίος καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας. Θυμίζουμε ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος της ΝΔ αποκρούστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ στον υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, τον Ιούλιο του 2020, τον Σεπτέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο του 2021 καταθέσαμε τροπολογίες για διεύρυνση των κριτηρίων κι υπαγωγή μεγαλύτερου αριθμού δανειοληπτών όπως επίσης και για αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας αλλά όλες οι τροπολογίες μας απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, προς τα funds του εξωτερικού και τις τράπεζες. Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές.

Και δεσμευόμαστε ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες.

Αργοστόλι 14 Φεβρουαρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ