Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αλ.Αυλωνίτης : Η Κυβέρνηση επιχειρεί την αποσάθρωση όλων των ΔΕΥΑ της χώρας και την ιδιωτικοποίηση των υδάτων

Εικόνα: Ο Α. Αυλωνίτης στο πλευρό των εργαζομένων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.) στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης 9/3/2023

Η Κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές επιχειρεί την αποσάθρωση όλων των ΔΕΥΑ της χώρας με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υδάτων, του ύψιστου αγαθού δηλαδή, μετά τον αέρα που αναπνέουμε, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο βουλευτής βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.) στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης 9/3/2023, ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του.

«Λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών η Κυβέρνηση έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση μόλις 10 ημερών, ένα νομοσχέδιο – «σκούπα» πλέον των 300 άρθρων, με το οποίο εμφιλοχωρεί κίνδυνος ιδιωτικοποίησης και των υδάτων. Μετονομάζει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων επί των υπηρεσιών ύδατος. Αν κανείς διαβάσει τις διατάξεις θα διαπιστώσει τον ορατό κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των υδάτων. Πολύ καλά κάνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ που απεργούν και ζητούν την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Επιπλέον ο βουλευτής επισήμανε ότι ειδικά για την Κέρκυρα, οι επιδιώξεις της Κυβέρνησης αποτελούν την χειρότερη εξέλιξη, την ώρα που δημιουργούνται προϋποθέσεις κατασκευής του έργου των φραγμάτων που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της παροχής καλού νερού στους κατοίκους του νησιού και ζήτησε την εναντίωση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Κέρκυρας .

«Σε κάθε περίπτωση, το έργο αυτό οψέποτε ολοκληρωθεί, θα πρέπει να διοικηθεί από δημόσιο φορέα, που τον κύριο λόγο θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τιμολογιακή πολιτική είναι το μέγιστο ζητούμενο, το μέγιστο προβαλλόμενο από τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου και, σε αυτό θα πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά, ώστε να αντιμετωπίσουμε με αγώνες και κινητοποιήσεις τη διαφαινόμενη αυτή πολιτική της κυβέρνησης», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται