Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρόσθετη ενίσχυση 548.000 ευρώγια από το Ταμείο Ανάκαμψης για το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου

Πρόσθετη ενίσχυση 548.000 ευρώγια από το Ταμείο Ανάκαμψης για το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου

Με σημερινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 548.000 ευρώ το έργο:

«Αναβάθμιση μουσειακών υποδομών Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας»

Πρόκειται για πρόσθετη χρηματοδότηση την οποία είχε αιτηθεί ο Δήμος Αργοστολίου και είναι απαραίτητη για τον εξοπλισμό και την κατάλληλη διαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου ως μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται σταθερή κατασκευή εισόδου υποδοχής στο χώρο του μουσείου, ειδικές κατασκευές, προθήκες και βάσεις για την αποθήκευση και έκθεση των έργων τέχνης, ειδικές κατασκευές και εξοπλισμός για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και εκδηλώσεων, εξοπλισμός ολογράμματος που θα φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του μουσείου καθώς και εξοπλισμός κουζίνας και συστημάτων φωτισμού των έργων τέχνης.

Η κυρίως φάση του έργου έχει αρχίσει να υλοποιείται με τον συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Αργοστολίου και την υπογραφή της απόφασης.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ