Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης: Περί υποστελέχωσης Κέντρου Υγείας Ιθάκης

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ είναι πλέον ορατή σε όλους τους πολίτες και φυσικά δεν θα έμενε εκτός το Κέντρο Υγείας Ιθάκης.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων γιατρών της 6ης ΥΠΕ δεν υπάρχει πουθενά η Ιθάκη με δύο κενές θέσεις στο ΚΥ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και ο βουλευτής του νομού κ. Καππάτος σε προσωπική επικοινωνία (παραπάνω από μία φορές) με το ιατρικό προσωπικό είχε υποσχεθεί την προκήρυξη των θέσεων αλλά και ο κ. Καρβέλης , διοικητής της 6ης ΥΠΕ , είχε έρθει σε συνεννόηση με το δήμαρχο κ. Στανίτσα για την προκήρυξη 2 μόνιμων θέσεων , μία Γενικής Ιατρικής και μία Παθολογίας, εδώ και αρκετούς μήνες.

Δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύσθηκαν για άλλη μια φορά.

Είναι πλέον φανερό ότι η απαξίωση και τα διαλυτικά φαινόμενα στις μονάδες υγείας της επαρχίας φέρουν την υπογραφή Μητσοτάκη.

Εμείς σαν Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης δεν σταματάμε να διεκδικούμε τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία.

Γι’ αυτό απαιτούμε τα εξής

1. Άμεση κάλυψη των δύο κενών θέσεων του ΚΥ Ιθάκης με μόνιμους ιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας με θέσπιση κινήτρων για να υπάρξει ενδιαφέρον( Θέση Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή).

2. Να κινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την επαναλειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου με την προκήρυξη θέσης παρασκευάστριας, με την αντικατάσταση των παλαιών μηχανημάτων με σύγχρονα και αξιόπιστα και το διορισμό επιστημονικού υπεύθυνου για το εργαστήριο.

Το μικροβιολογικό παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια (μετά τη συνταξιοδότηση της υπεύθυνης ιατρού) με αποτέλεσμα πολλοί ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να στερούνται εξετάσεων .

3. Κάλυψη του ΚΥ από τον παιδίατρο όλες τις μέρες της εβδομάδας. Το νησί έχει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό βρεφών και παιδιών που χρειάζονται γιατρό πολύ συχνά και όχι περιστασιακά.

4. Άμεσο προγραμματισμό επισκευών στο κτίριο του ΚΥ και στο δίκτυο των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Διεκδικούμε και απαιτούμε ένα ισχυρό, εθνικό σύστημα υγείας που θα παρέχει τις υπηρεσίες του ισότιμα σε όλους τους πολίτες και αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

17/03/2023

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ