Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βράβευση πρωτοετών φοιτητών από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) στις 6/5/2023, βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές που αποφοίτησαν από Λύκεια των Ιονίων Νήσων. Είναι η πρώτη φορά που έλαβε χώρα μια τέτοια εκδήλωση, η οποία  ξεκίνησε με βράβευση  από πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων της Αττικής και ευελπιστούμε  το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 να επεκτείνουμε τη βράβευση σε όλους τους αποφοίτους Λυκείων των νησιών μας, που θα έχουν επιτυχίες σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ελληνικής Επικράτειας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά μας  φοιτητές και φοιτήτριές  μας, στους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς,  που μετά από τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid 19,  τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αφού  ένα σημαντικό μέρος των μαθημάτων τους έγινε εξ’ ανάγκης  με τηλεκπαίδευση που απέχει αρκετά από τη διά ζώσης διδακτική διαδικασία, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρά τους και να επιτύχουν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα! Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασαν η Ευαγγελία Δελλαπόρτα και η Εβίτα Μετζελοπούλου.  Βραβεία απέδωσαν Καθηγητές Πανεπιστημίων, η Πρόεδρος  και το Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας.                                                                                 

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος κ. Άννα Αλεξανδράτου –Δελλαπόρτα απεύθυνε Χαιρετισμό, έδωσε  συγχαρητήρια  για την επιτυχία τους  εκ μέρους του Δ.Σ. στα παιδιά μας, φοιτητές και φοιτήτριες, στους γονείς τους και τους δασκάλους τους κάθε βαθμίδας και ευχές,  ενημέρωσε περιληπτικά για το έργο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και τους τόνισε ότι είναι το αυριανό μέλλον της κοινωνίας μας, των νησιών μας, της πατρίδας μας, του κόσμου όλου.

Χαιρετισμό και ευχές  στη συνέχεια απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος της   Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) Καθηγητής κ. Σπυρίδων Πανέτσος, δίνοντας ευχές και εκ μέρους του Προέδρου Καθηγητή κ.  Γεωργίου Χατζαράκη και ξεκίνησε τη   διαδικασία της βράβευσης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και βραβεύσεις των παιδιών μας από τους  κ. Καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, από την   Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.  η Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος  κ. Αικατερίνη Κασιμάτη, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Τμήματος Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος και ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Τμήματος Φιλολογίας κ. Βάιος Βαϊόπουλος, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας η Επίκουρη Καθηγήτρια  κ. Πόπη Σωτηροπούλου, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο η  Καθηγήτρια  Κ. Μαρία Μπόνου. Συγχαρητήρια και ευχές απέστειλαν κι άλλοι Καθηγητές Πανεπιστημίων ,οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και μεταπτυχιακών μαθημάτων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία ευχαριστεί θερμά :

  • Τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Χατζαράκη και τη ΔΕ της  Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου για την εκδήλωσή μας.
  • Την Καθηγήτρια της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε  και συμπατριώτισσά μας με καταγωγή από τα Κύθηρα κ. Κασιμάτη Αικατερίνη για την στενή της συνεργασία με το Δ.Σ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας  για τη διοργάνωση της εκδήλωσης
  • Τους Καθηγητές των Πανεπιστημίων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και βράβευσαν τους φοιτητές και φοιτήτριές μας
  • Τους εκπροσώπους την Δ.Σ. των πολιτιστικών φορέων, συλλόγων και σωματείων των νησιών μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση
  • Τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές και καθηγητές σχολικών μονάδων ΓΕΛ., ΕΠΑΛ ,Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις των νησιών μας του Ιονίου Πελάγους  για την αμέριστη βοήθειά τους στην προετοιμασία της εκδήλωσης και την ενημέρωση των παιδιών μας να παρευρεθούν και να βραβευτούν
  • Τους φοιτητές και φοιτήτριές μας , τους γονείς τους, τις οικογένειές τους , τους  φίλους τους και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν μαζί μας τη χαρά της βράβευσης των παιδιών μας

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία  θα συνεχίσει το έργο της και την προσφορά της στον πολιτισμό και τις Επιστήμες και θα στηρίζει τα όνειρα και τις ιδέες της νεολαίας των νησιών μας και της πατρίδας μας!

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ/ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ-ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ