Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Human Tech Evolution : Μια παράσταση-υπερπαραγωγή από τη σχολή χορού Όλγα Γαλιατσάτου

Μια μαγική βραδιά είχε την ευκαιρία να ζήσει ο κόσμος που βρέθηκε στον προαύλιο χώρου του Ξενία την Κυριακή 9 Ιουλίου για την ετήσια παράσταση χορού της σχολής χορού Art & Style Dance School Όλγα Γαλιατσάτου που έχει γίνει θεσμός πλέον για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς.

Χορευτές γεμάτοι χαμόγελα ,αστραφτερά κοστούμια, εκπληκτικές μουσικές επιλογές και χορογραφίες άρτιας τεχνικής κατάρτισης και υψηλού επιπέδου χάρισαν στο κοινό του Ξενία ένα καταπληκτικό θέαμα αντίστοιχο με επίπεδο του εξωτερικού.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές της σχολής παρουσίασαν χορογραφίες   από πολλά και διαφορετικά είδη χορού όπως κλασσικό μπαλέτο, μοντέρνος χορός, musical,σύγχρονο, hip-hop, street dance, break dance , lyrical jazz, cabaret, λάτιν, αργεντίνικο τάνγκο, ευρωπαικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του ιστορικού λαογραφικού συλλόγου ΡΙΦΟΡΤΣΟ, ζειμπεκικο.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι αγωνιστικές χορογραφίες που είχαν διακριθεί στον Διεθνή Διαγωνισμό χορού στην Κροατία καθώς επίσης και του Μεσογειακού και Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χορού I.D.O όπου η σχολή αποτελεί το μοναδικό μέλος και επίσημο εξεταστικό κέντρο του νησιού.

Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στον σύγχρονο χορό πάντα με την καλλιτεχνική ματιά της σχολής και με το θέμα της παράστασης να προβληματίζει το κοινό για το πόσο τελικά η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βοηθήσει στην πρόοδο του ανθρώπου .

Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν και οι απονομές μεταλλίων στα παιδιά που συμμετείχαν  στους διαγωνισμούς καθώς επίσης και τα πιστοποιητικά από τις εξετάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χορού I.D.O .

Οι φωτογραφίες είναι από τον κ. Βασίλη Λουκάτο.