Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παρουσίαση και δωρεάν διανομή Επετειακού Τόμου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

H Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» και ο Δήμος Αργοστολίου, διοργάνωσαν τον Οκτώβριο του 2021 επετειακές εκδηλώσεις για τη δράση, αθρόα και καθοριστική συμμετοχή των Κεφαλλήνων / Επτανησίων / Ελλήνωνστη Ναυμαχία που έλαβε χώρα στο κεντρικό Ιόνιο Πέλαγος κι είναι γνωστή ως Ναυμαχία Ναυπάκτου. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ήταν και έκθεση κειμηλίων καθώς και επιστημονική ημερίδα, και πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός απετέλεσαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου στην Ελλάδα Ηρώου Ελλήνων πεσόντων στη Ναυμαχία.Το Ηρώο αυτό, δωρεά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» προς τον Δήμο Αργοστολίου, είναι έργο του διαπρεπούς γλύπτη Μεμά Καλογηράτου και τοποθετήθηκε εκεί όπου το παλαιό Κοιμητήριο των πεσόντων της Ναυμαχίας, δίπλα στον Ι.Ν. Αρχαγγέλων στο Αργοστόλι. Κεντρικό θέμα έχει τη φτερωτή Ελευθερία -διεθνές πανανθρώπινο σύμβολο- που κρατώντας σπαθί οδήγησε την Ιερή Συμμαχία στη νίκη και απάλλαξε την Ευρώπη από την επεκτατική πολιτική του Ισλάμ. Αυτή η ένωση των χριστιανικών ευρωπαϊκών δυνάμεων μπορεί να θεωρηθεί ως πρώιμο δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και έμπρακτης συνεργασίας για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών.

Την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» θα παρουσιασθεί και θα διατεθεί δωρεάν ο Επετειακός Τόμος:

«450 χρόνια από τη Ναυμαχία Ναυπάκτου: Ελληνισμός και Ευρώπη»

Το έργο αυτό, ευγενής χορηγία της Αιγέας ΑΜΚΕ, περιλαμβάνει όλες τις 3ήμερες εκδηλώσεις και είναι πρωτότυπο ως προς το είδος του. 

Ο Ακαδημαϊκός κ. Αναστάσιος Γερμενής και η επιμελήτρια του τόμου κ. Ευρυδίκη Λειβαδά Ντούκα θα παρουσιάσουν το έργο, ενώ την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Θα ακολουθήσει η προβολή του φίλμ – δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ της Cosmote History:

«Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου»

σε σενάριο Δημήτρη Δεμεσούκα και σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Χαντζή.

Aργοστόλι, 30 Ιουλίου 2023 Η Οργανωτική Επιτροπή των Εκδηλώσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ