Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Παρίση και Μιχαλάτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ “ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ” ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Μια παροιμία λέει πως “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”.

Έτσι και ο δήμαρχος Αργοστολίου. Πιάστηκε από μια επιστολή επισκέπτριας του νησιού μας που ύμνησε το …έργο του για να αυτοδιαφημιστεί.

Ξεπερνώντας το γεγονός, πως κατάφερε να τον βρει η τόσο ενθουσιασμένη επισκέπτρια και αγαπημένη του inkefalonia, γιατί οι δημότες δεν τον έχουν δει 4 χρόνια, μας έδωσε όμως την ευκαιρία να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα;

– Αλήθεια, έχει κατέβει ο δήμαρχος στους δρόμους της πόλης μας που αναστενάζουν καθημερινά δημότες και επισκέπτες από το κυκλοφοριακό κομφούζιο; Υποσχέθηκε λύση του προβλήματος, δημιουργία πάρκινγκ . Αλλά τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα.

  – Έχει περάσει από τους δρόμους  μας, που βρίσκονται σε κακό χάλι; Δεν έχουν  καθαριστεί ούτε καν τα ξερόχορτα, που είναι πνιγμένα στα σκουπίδια, από πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια μπύρας κ.α. Οι λακκούβες δεν μπαλώθηκαν και ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.  

 – Μήπως προχώρησε σε έργα ουσίας στις λαϊκές γειτονιές του Αργοστολίου ή έδειξε ενδιαφέρον μόνο , για συγκεκριμένες περιοχές; Μήπως αλήθεια ομόρφυνε το δήμο μας,  φύτεψε δέντρα και λουλούδια στα παρτέρια της πόλης μας;

 -Που είναι άραγε το Μουσείο Σκλάβου που θα παρέδιδε στο τέλος της θητείας του;

– Που είναι η παρουσία του στα μεγάλα τουριστικά  κέντρα του  Δήμου μας. Στον Πόρο, η νομιμοποίηση της χάραξης του αιγιαλού ξεχάστηκε, όπως και το όνειρο της ανάπλασης της παραλίας .

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σκάλα. Κανένα ουσιαστικό έργο ανάπτυξης  και ανάπλασης σε μια από τις ποιο τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιάς.

Δυο κωμοπόλεις που του έδωσαν τη νίκη στις προηγούμενες εκλογές ξεχάστηκαν από το δήμαρχο.  Εκτός κι αν έργα εννοεί το μπάλωμα της στρατιωτικής γέφυρας του Πόρου και την αλλαγή κεραμοσκεπής στο δημοτικό κατάστημα.

Απόντες και στον Κατελειό, το “αποπαίδι” του τουρισμού, όπως λένε οι κάτοικοι του, με το απαράδεκτο οδικό δίκτυο και το εγκαταλειμμένο αλιευτικό καταφύγιο  και  στο Λουρδά με την παραμελειμένη παραλία, συχνά γεμάτη σκουπίδια, με το κυκλοφοριακό και τους στενούς δρόμους γεμάτους λακκούβες.

Αναφέραμε μερικά προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει μέσα στην τετραετία και άλλα μικρότερα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν σήμερα.

Ο δήμαρχος κ. Μιχαλάτος στην ανακοίνωση του, περηφανεύεται για το έργο του προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των κατοίκων του νησιού.

Επικαλέστηκε μάλιστα μια δήλωση του SteveJobs  που λέει πως “ ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις”. Έτσι εξηγείται γιατί απέτυχε.


Κύριε Παρίση, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

      Φαίνεται ότι το νέο χόμπι του κ. Παρίση είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών του Αργοστολίου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η τελευταία ανακοίνωση της Ισχυρής Κεφαλονιάς, που αναφέρεται στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης του Αργοστολίου και σε ελλείμματα υποδομών στην περιφέρεια του Δήμου.

Κ. Παρίση, οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης δεν είναι «αφελείς», ούτε έχουν «μνήμη χρυσόψαρου», όπως εσείς θέλετε να πιστεύετε. Να είστε βέβαιος ότι θυμούνται πως εσείς ως Δήμαρχος το 2011, επιδιδόμενος σε ένα όργιο λαϊκισμού και ανευθυνότητας:

  • καταργήσατε την ελεγχόμενη στάθμευση στην παραλιακή εμπορική ζώνη του Αργοστολίου, λεηλατώντας με βάρβαρο τρόπο τον εγκατεστημένο εξοπλισμό,
  • διαλύσατε εν μία νυχτί την Δημοτική Αστυνομία και βυθίσατε στο κυκλοφοριακό χάος την Αγορά και το σύνολο της πόλης,
  • επιδείξατε μηδενική μέριμνα για την βιώσιμη κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης στα 9 χρόνια της θητείας σας.

Σήμερα, ανερυθρίαστα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής (και ντροπής), ζητάτε και τα ρέστα. «Ποιους προσπαθείτε να δουλέψετε κ. Παρίση; Αυτούς από τους οποίους ζητάτε να σας ψηφίσουν;» Αν είχατε διατηρήσει την Δημοτική Αστυνομία και την Ελεγχόμενη Στάθμευση, το Αργοστόλι θα ήταν μια διαφορετική πόλη σήμερα.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, μέσα από μια ευρεία συμμετοχική προσπάθεια και ανοιχτή διαβούλευση με τους επαγγελματίες, τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους κατοίκους της πόλης, συνέταξε τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη του Αργοστολίου.

Η Κυκλοφοριακή Μελέτη Αργοστολίου είναι ένα Ολόκληρο Πρόγραμμα Κυκλοφοριακών Μέτρων για τις ροές των αυτοκινήτων, για την ασφαλή κίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ, για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, για τη στάθμευση, για όλα τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας.

Με συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, προσηλωμένοι στο στόχο μας, εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση και σταδιακά εφαρμόζουμε ένα – ένα τα μέτρα αυτά. Ήδη οι πολίτες βλέπουν ότι:

  • Οι παρεμβάσεις στις οδούς Μομφεράτου, Χαροκόπου, Γερ. Φωκά κλπ έχουν επιλύσει τα χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα στο Βόρειο Τομέα της Πόλης.
  • Βελτιωμένες είναι και οι ροές των οχημάτων και οι συνθήκες στάθμευσης στο Νοτιοανατολικό Τομέας της πόλης μετά τις παρεμβάσεις στην οδό Δεβοσέτου και στο τελευταίο τμήμα της Λεωφ. Βεργωτή.
  • Προχωρήσαμε στην επανασύσταση της καταργημένης Δημοτικής Αστυνομίας με αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία επί του παρόντος στελεχώνεται για να υπάρχει η αναγκαία επιτήρηση των κυκλοφοριακών μέτρων.
  • Θεσμοθετήσαμε εκ νέου, μέσω της κυκλοφοριακής μελέτης, την ελεγχόμενη στάθμευση στην παραλιακή ζώνη και μέσα στην άνοιξη του 2024 θα έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα διαχείρισης θέσεων στάθμευσης.
  • Καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε και να δημοπρατήσουμε και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των Ζωνών Ήπιας Κυκλοφορίας της πόλης όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και διαπλάτυνση  του παραλιακού πεζοδρομίου, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Σιτεμπόρων και σε πολλές ακόμη οδούς του εμπορικού τομέα της πόλης.
  • Με το πέρας της τουριστικής σεζόν αρχίζει η πλήρης ανάπλαση της Κεντρικής Αγοράς από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, η τοποθέτηση και λειτουργία της Κρήνης του Τουλ και πολλές ακόμη παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική της Αγοράς και επαναφέρουν στοιχεία της ταυτότητας του προσεισμικού Αργοστολίου.

Εσείς κ. Παρίση, τι κάνατε για την κυκλοφοριακή οργάνωση της Πόλης κατά την πρώτη τετραετία της θητείας σας, πέραν της ολέθριας και βλαπτικής κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και την κατάργηση της Ελεγχόμενης Στάθμευσης;

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που θίγετε, σύντομα θα λάβετε τις κατάλληλες απαντήσεις.

 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται