Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ «ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ

Αργοστόλι, 04-10-2023

«ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ

Για άλλη μια φορά η ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  νομίζοντας πως έχει εφαρμογή το ρητό: «Μία φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις» όχι μόνο την πάτησε δημοσιεύοντας μια οδό εντός του ρυμοτομικού σχεδίου Αγκώνα να «διακόπτεται» η τσιμεντόστρωσή της, αλλά στην ουσία πήρε στο «λαιμό της» και τον φερόμενο ιδιοκτήτη της οικίας όπου ευρίσκεται τμήμα της εντός της δημοτικής οδού του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Αγκώνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το απόσπασμα διαγράμματος εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου Κοινότητας Αγκώνα, τμήμα της οικίας εντός του οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ.10-τεμάχιο 07 βρίσκεται-χτίστηκε εντός της εγκεκριμένης δημοτικής οδού κατά μήκος του άξονα της αξονοδιασταύρωσης (95-96). 

Η ιδιοκτησία του οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ. 10Α-τεμάχιο 03 οριοθετείται στην βόρειο πλευρά της ακριβώς στο όριο («ντουβάρι») της νότιας πλευράς της οικίας-ιδιοκτησίας 07 του Ο.Τ. 10. Επομένως το τμήμα της «μη τσιμεντοστρωμένης οδού» κατά το δημοσίευμα, είναι ιδιοκτησία του οικοπέδου 03 του Ο.Τ. 10Α, καθότι η ορθή θέση της δημοτικής οδού στο σημείο αυτό διέρχεται εντός της οικίας 07 του Ο.Τ. 10 του ρυμοτομικού σχεδίου.

Οι «έμπειροι αυτοδιοικητικοί» πάλι την πάτησαν νομίζοντας ότι η κοινωνία τρώει κουτόχορτο, μη γνωρίζοντας ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων απαιτεί κατάρτιση, προγραμματισμό και κυρίως εφαρμογή της νομιμότητας ιδίως όταν εκτελούνται έργα εντός θεσμοθετημένων ρυμοτομικών σχεδίων.

Παραθέτουμε το Απόσπασμα του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Αγκώνα και το ΦΕΚ 506Δ’/01-10-1984.

Από το Γραφείο Τύπου


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται