Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αποχώρησε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΟΜ Ιθάκης Νίκη Φιλιππάτου | “καλύτερα να δώσεις ένα τέλος πριν αρχίσεις να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου”

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Είναι πολύ δύσκολοι οι αποχαιρετισμοί ειδικά όταν φεύγεις από ένα χώρο που ήταν το σπίτι σου για σχεδόν 40 χρόνια. Νιώθεις ξαφνικά ότι μένεις άστεγος όπως μου είπε πρόσφατα μια συντρόφισσα από τη Νεολαία. Όταν όμως βλέπεις αυτό για το οποίο αγωνίστηκες, πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις και πίστεψες βαθειά να αλλάζει σε κάτι που δεν αναγνωρίζεις πια , είναι καλύτερα να δώσεις ένα τέλος πριν αρχίσεις να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον παιδικό μου φίλο Θοδωρή που με μύησε στις ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς και μου άνοιξε την πόρτα σε ένα κόσμο αγώνα ,διεκδικήσεων και πάλης για έναν πιο όμορφο κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Τηλέμαχο Καραβία που με πρότεινε για τη θέση της συντονίστριας στην ΟΜ Ιθάκης

και μου «έδωσε το ωραίο ταξίδι».Ευχαριστώ τους συντρόφους μου στην ΟΜ Ιθάκης και στην ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης που με αγκαλιάσανε,με στήριξαν και βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας .Ευχαριστώ κι αυτούς που αντιπαρατεθηκαμε σκληρά πολλές φορές (όπως σήμερα σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της ΟΜ)γιατί με βοήθησαν να δω ξεκάθαρα κάποια πράγματα.

Η αποχώρηση μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός αλλά ο αγώνας για τις ιδέες και της αξίες της αριστεράς δεν σταματάει για μένα.

————————————

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Προς

1. Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

2. Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΙΘΑΚΗΣ

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ την μετάλλαξη του Σύριζα σε ένα κόμμα που μόνο αριστερό δεν μπορώ το ονομάσω. Πολλές υπήρξαν οι διαφωνίες μου με την στάση και τα λεγόμενα του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας που τον περιβάλλει. Ακόμη και ο τρόπος εκλογής από την βάση με μόνη προυπόθεση την καταβολή ενός δίευρου ήταν λόγος αντιπαράθεσης ήδη από το 3ο συνέδριο ( ανήκα στην μειοψηφία του 26% που δεν το ψήφισε). Επειδή πάντα ήμουν υπέρμαχος της ενότητας παρέμεινα, παρόλες τις αντιρρήσεις μου, αλλά έθεσα όριο στον εαυτό μου το επόμενο συνέδριο (που όλο έβλεπα να απομακρύνεται ο χρόνος διεξαγωγής του).

Πίστευα και πιστεύω στην Αριστερά που οι βασικές της αρχές είναι η ισότητα, η αλληλεγγύη ,η συντροφικότητα, και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και κυρίως στη διαφορετική άποψη. Δυστυχώς οι καθημερινές προσβολές <<συντρόφων>> κυρίως στα σόσιαλ αλλά και μέσα στις ίδιες τις οργανώσεις αποδεικνύουν το αντίθετο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απαράδεκτη ομιλία του προέδρου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην ΚΕ. Με διχαστικό λόγο και προσβολές ,με αλαζονεία και ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος, απαξίωσε ιστορικά στελέχη και μέλη που εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην πορεία που διαγράφει το κόμμα. Οι αναφορές του στον <<άρρωστο>> ΣΥΡΙΖΑ ,στους <<υπονομευτές>>, στην πολιτική του PUMARO ,και το κορυφαίο σχόλιο για την 5η φάλαγγα μέσα στο κόμμα μόνο την ενότητα (που τόσο συχνά ο ίδιος επικαλείται )δεν προάγουν.

Επειδή λοιπόν, προσωπικά, δεν πιστεύω ότι σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές <<κέρδισε το φως>> ,επειδή δεν κατατάσσω τον εαυτό μου αλλά ούτε και τους συντρόφους που διαφωνούν με τη γραμμή της νέας ηγεσίας στο <<ηττημένο σκοτάδι>>, επειδή οι αρχές και οι αξίες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν υπάρχουν πια στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ,επειδή δεν μπορώ να συνεχίσω να υπερασπίζομαι αυτό το χώρο όπως έκανα από τα 17 μου χρόνια ασταμάτητα, σας δηλώνω ότι

Παραιτούμαι από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης ,από συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Ιθάκης και αποχωρώ από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Παρακαλώ για την άμεση διαγραφή μου από τα Μητρώα Μελών και δεν επιτρέπω τη διάθεση των προσωπικών μου δεδομένων για οποιοδήποτε λόγο.

Ιθάκη 19/11/2023

Με εκτίμηση

Νίκη Φιλιππάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται