Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερώσεις από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή

Επίσκεψη Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή στη Γέφυρα Χειμωνικού & στο εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεφαλονιάς

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν κ. Γιάννης Τρεπεκλής επισκέφθηκε το έργο στην γέφυρα του Χειμωνικού. Το έργο αυτό ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και πραγματοποιείται ως επέκταση της Σύμβασης του έργου του Μύρτου. Εργολάβος του έργου είναι ο κ. Ιωάννης Μαρούλης.
Στο εργοτάξιο υποδέχθηκε τον κ. Περιφερειάρχη και τη συνοδεία του ο εργοταξιάρχης του έργου κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε για όλες τις φάσεις του έργου. Τον διαβεβαίωσε δε, ότι το έργο θα παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του.
Ακολούθως ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον χώρο του ΧΥΤΙ στην Παλοστή Παλικής και ξεναγήθηκε από τον εργοταξιάρχη του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων.
Στην συνέχεια ο κ Περιφερειάρχης παρέστη στην κοπή της πίτας του Δήμου Ληξουρίου.
Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξέφρασε την θέληση της Περιφέρειας για συνεργασία και στήριξη του Α’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Δήμου Ληξουρίου που είναι νέος Δήμος και ιδιαίτερα ένας Δήμος που έχει πληγεί από του σεισμούς του 2014.
Τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή συνόδευσαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Σάββας Κουλούρης Οικονομικών και Εμπορίου, κ. Γιώργος Μάμαλος Τεχνικών έργων και Προγραμματισμού, κα. Ελένη Παπαναστασάτου Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Σωτήρης Κουρής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης και η Έπαρχος Ιθάκης κα. Σμαράγδα Σαρδελή.


Το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Ι.Ν κ. Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με τον κ. Θεόδωρο Παπαβλασσόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΑΝΙΟΝ, καθώς και με τα στελέχη της εταιρείας. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας κα. Αιμιλία Μόσχου.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος μέχρι τώρα είναι και ο Πρόεδρος της εταιρείας, ζήτησε και είχε μια ευρεία ενημέρωση αναφορικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης του προγράμματος leader της περιοχής μας, σε σχέση με έργα που θα ήθελαν να προωθήσει η Περιφέρεια. Σημειώνεται ότι στην εμβέλεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εντάσσονται και άλλες 2 εταιρείες. Η μία εξ αυτών καλύπτει το χώρο Κέρκυρας-Λευκάδας και η δεύτερη καλύπτει Κεφαλονιά-Ιθάκη. Τέλος υπάρχει μια ακόμα εταιρεία που καλύπτει τη Ζάκυνθο. Άρα η συζήτηση εστιάστηκε και στα 3 leader που αφορούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι επαφές θα συνεχιστούν αμέσως μόλις διευκρινιστεί και δημοσιευτεί το θεσμικό πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, ούτως ώστε να  δοθεί η ευκαιρία της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει το πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ