Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ένωση Α.μεΑ. Υπερίων / Εκλογοαπολογιστική συνέλευση έτους 2023

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/3/2024 η Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης. Ομόφωνα Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη η κα. Ελπίδα Κατσαΐτη και μέλη του Προεδρείου η κα. Θεοδώρα Παπακωνσταντίνου και η κα. Ελευθερία Αρακλησιάνου. Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου κος. Αντώνης Παρίσης, Δικηγόρος και ως Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ), με κάποια καθυστέρηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Μαντζουράτος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος μας Βασίλης Καππάτος, μέλη και φίλοι της Ένωσης.

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη της Συνέλευσης η Πρόεδρος της Ένωσης κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου ανέγνωσε τον Διοικητικό Απολογισμό του ΔΣ για το έτος 2023. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2023 τα μέλη του ΔΣ εργάστηκαν σε μια δύσκολη περίοδο στην κατεύθυνση της εσωτερικής συνοχής, της διαβούλευσης με Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμους, αρμόδιους φορείς αλλά και με διαφάνεια προς την κοινωνία και την Πολιτεία πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των Α.μεΑ. Αναλυτικά μέσω του απολογισμού η κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην ταυτότητα της Ένωσης, στις συνεδριάσεις του ΔΣ, στους πόρους, στην πληροφόρηση, στο προσωπικό, στο έργο της Ένωσης (τρόπους παρέμβασης και Βασικά εργαλεία) για τα Άτομα με Αναπηρία πάντα στα πεδία: της εργασίας, των Δομών, των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών θεμάτων, του Πολιτισμού – Αθλητισμού, της ενημέρωσης και των εκδηλώσεων.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι η Ένωση και το 2023 παρέμεινε δυνατή γιατί είναι ενωτική, όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και όλα τα μέλη του ΔΣ, έδωσαν και δίνουν καθημερινά και ανιδιοτελώς το «είναι» τους στον κοινό αγώνα. Έκλεισε με το μήνυμα « Στον αγώνα μας για τα Α.μεΑ. και για τα παιδιά μας χρειαζόμαστε όλοι για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, ένα καλύτερο μέλλον γι΄αυτά».

Μετά την Πρόεδρο η ταμίας κα. Παρασκευή Κοντογιαννάτου έκανε την έκθεση του Οικονομικού Απολογισμού,   έτους 2023 καθώς και του Προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ έτους 2024 εγκεκριμένα από τον Δήμο Ληξουρίου και αναρτημένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.

Στην συνέχεια κατέθεσε στόχους και προτάσεις για το έτος 2024 το μέλος του ΔΣ κος. Σταύρος Λυκούδης. 1ος Στόχος: Η ένταξη της πρότασης για μια νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Ληξούρι στην προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 του ΕΣΠΑ έως 7 άτομα.

2ος Στόχος: Η ένταξη στο πρόγραμμα LEADER για την προμήθεια ενός ακόμη λεωφορείου προκειμένου να καλυφθούν οι δράσεις των ωφελούμενων και των δύο Δομών.

3ος Στόχος: Επιμορφωτικά σεμινάρια και Ημερίδες με πρωτεύοντα στόχο την επιστημονική ενημέρωση των εκπαιδευτικών Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και παρουσίαση όλων των τελευταίων σχετικών μελετών.

Μέλη και φίλοι σχολίασαν θετικά το έργο της Ένωσης και κατέθεσαν προτάσεις εθελοντικής εργασίας και στις δύο δομές.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΟΜΑμεΑ και εκλέχτηκαν οι: Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου- Πρόεδρος και η Παρασκευή Κοντογιαννάτου- Ταμίας.

Το ΔΣ της Ένωσης ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην συνέλευση και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή της.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Δικηγόρο εθελοντή μας κο. Αντώνη Παρίση για τις αρχαιρεσίες αλλά και για την παρουσία τους ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης την γραμματέα του ΚΔΗΦ κα. Γερασιμούλα Σταματελάτου που εργάστηκε αρκετές ώρες για την προετοιμασία του υλικού της Ένωσης.

Η Λογοδοσία, τα οικονομικά στοιχεία (Απολογισμός 2023 και Προϋπολογισμός 2024) και οι προτάσεις – στόχοι είναι στην διάθεση όσων επιθυμούν να ενημερωθούν στα γραφεία της Ένωσης.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ,                                                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                                          Σοφία Λασκούδη