Σάββατο 27 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Σήμερα συγκλίνουν δύο σημαντικά γεγονότα που ενώνουν την ελληνική μας ιστορία με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Στις 25 Μαρτίου του 1821 ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, η οποία διαμόρφωσε τη μοίρα μας και σηματοδοτεί τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ταυτόχρονα, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια ημέρα αφιερωμένη στην πίστη και την πνευματική μας ανανέωση. Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αρχίζει η εκπλήρωση του προαιώνιου σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Με την σύλληψη εξανθρωπίζεται ο Θεός για να σωθεί ο άνθρωπος.

Εορτάζουμε, λοιπόν, σήμερα την αναγέννηση του ανθρώπου από την αμαρτία και την απελευθέρωση του έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία μας και αναγνωρίζουμε τη σημασία της πίστης και της ενότητας στην πορεία μας ως έθνος.

Η επανάσταση του 1821 μας υπενθυμίζει τη δύναμη της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενώ ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας εμπνέει να διατηρούμε τις αξίες της αγάπης, της ελπίδας και της συμφιλίωσης.

Σε αυτήν την επέτειο, ας αναδείξουμε το πνεύμα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης που οδήγησε τους πρόγονούς μας στη νίκη κατά της καταπίεσης και της αδικίας.

Ας ενωθούμε ως έθνος, προσηλωμένοι στην προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης.

Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας, προσφέροντας ελπίδα και ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ευημερία!

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η ελευθερία!

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης


Σήμερα διπλή γιορτή , ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας και η Επανάσταση του Έθνους μας . Η Ιστορία μας αρμονικά τα έπλασε για να θυμόμαστε κορυφαία γεγονότα της Ορθόδοξης θρησκείας μας και της Ελληνικής Ιστορίας μας .

Ευαγγελιζόμαστε χαρά μεγάλη του άγγελματος της άφιξης του Σωτήρος Χριστού στην γη για να σώσει τους ανθρώπους από το προπατορικό αμάρτημα .

Μία κορυφαία στιγμή της Ορθόδοξης Θρησκείας μας γεμίζει χαρά , προσδοκία , γαλήνη , ανακούφιση για το Μεγάλο που έρχεται . Ήλθε ταπεινά , γαλήνια , υπηρετώντας τον άνθρωπο σκορπίζοντας αγάπη , συγχώρεση , και σταυρώθηκε γιαυτον .

Η Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους μας υπήρξε το κορυφαίο γεγονός της Παγκόσμιας Ιστορίας σαν το ξεσήκωμα ενός Υπόδουλου λαού με μακραίωνα ιστορία και πολιτισμό ενάντια σε μια βάρβαρη και αδυσώπητη καταπίεση για 400 χρόνια .

Ήταν η αρχή του γκρεμίσματος μίας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του αίματος , του μίσους .

Στην περίοδο εκείνη αποδείξαμε τα προτερήματα μας ως έθνος , αλλά και τα ελαττώματα μας .

203 χρόνια από την Επανάσταση και το Νέο Ελληνικό Κράτος σήμερα με Δημοκρατία με ελευθερία και δικαιοσύνη τραβάει το δρόμο του στην ανάπτυξη και στην πρόοδο . Ας παραδειγματιστούμε από την ιστορία μας ότι ο Ελληνισμός γονάτισε μόνο από τις εσωτερικές έχθρες και αντιπαραθέσεις . Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας κοιτάξουμε τι μας ενώνει για να βαδίσουμε στο μέλλον ως έθνος , ως πατρίδα .

Πριν 203 χρόνια οι Κεφαλλονίτες απέδειξαν το υψηλό πατριωτικό τους αίσθημα δίνοντας την ψυχή τους και πολλές φορές το αίμα τους για την Επανάσταση του Έθνους και την Ελλάδα μας .

Ας σταθούμε ευλαβικά τιμώντας όλους τους ήρωες μας που έπεσαν υπέρ πατρίδας !

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !

Σωτήρης Κουρής 25/3/2024


«Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, όταν οι Έλληνες οπλισμένοι με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού και με ομοψυχία αποτιναξαν τον Οθωμανικό ζυγό και κατέκτησαν την πολυπόθητη ελευθερία τους.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν είναι μόνο μια ημέρα Εθνικής μνήμης, αλλά μια Επέτειος που μας διδάσκει, ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι ακόμα και κάτω από άνισες και αντίξοες συνθήκες, μπορούν να πετύχουν και να επιτελέσουν στο ακέραιο το Εθνικό τους καθήκον και πεπρωμένο.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η συνεισφορά και η συμμετοχή των Ιονίων Νησιών ήταν καθοριστική, τόσο στην προετοιμασία, όσο και μετέπειτα κατά την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Σήμερα με τον αναθεωρητισμό να απειλεί την ανατροπή στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οφείλουμε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και τις προκλήσεις των καιρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εύχομαι σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ


Μήνυμα της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ολίβιας Καρδακάρη

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε κορυφαία πράξη στην νεότερη ιστορία μας και αποτέλεσε την αφετηρία της θεμελίωσης του νεοελληνικού κράτους, ένα ιστορικό γεγονός με πολλαπλούς συμβολισμούς.

Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αλλά τα μηνύματα είναι διαχρονικά και πανανθρώπινα, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στην ιστορία του έθνους μας και που ως φάρος, μας δείχνουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η σύγχρονη Ελλάδα, εν μέσω ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων και διεθνών προκλήσεων που διαμορφώνουν ένα άκρως απαιτητικό περιβάλλον.

Θα πρέπει να κρατήσουμε άσβεστο το μήνυμα που στέλνει με τους στίχους του ο μεγάλος Επτανήσιος ποιητής Ανδρέας Κάλβος «Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία». Για να αντιμετωπίσουμε και εμείς σήμερα τις σύγχρονες προκλήσεις οφείλουμε να λειτουργήσουμε με Αρετή και Τόλμη και κυρίως με ομοψυχία και ομοθυμία. Το «εγώ» να απαλειφθεί και να κυριαρχήσει το «εμείς». Και αυτό να το κρατήσουμε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μας. Να αποδείξουμε ότι την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε.

Σήμερα όμως είναι διπλή εορτή, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και με την ευκαιρία εύχομαι χρόνια πολλά σε όσες και σε όσους γιορτάζουν».

Γραφείο Τύπου ΠΙΝ


Μεγάλη μέρα σήμερα.  

Αυτή η μέρα, αυτός ο τόπος, αυτοί οι άνθρωποι, οι φτωχοί και ρακένδυτοι , θα εκπέμπουν  πάντα δύναμη ψυχής και ανίκητη θέληση για ελευθερία,  διαποτισμένοι  τότε και από τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης.

Δεν ξανάγινε μια χούφτα ξυπόλητοι ραγιάδες να παλέψουν για ελευθερία ενάντια σε μια τεράστια αυτοκρατορία.

Δεν θα το πίστευε ανθρώπου νους να κάνουν τέτοια “αποκοτιά”.
Και όμως τόλμησαν.

” Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση “
Έτσι έλεγε ο Κολοκοτρώνης . Δεν είχε άδικο.

203 χρόνια πέρασαν από τότε.  Αυτές τις λαμπρές στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού καλούμαστε να υπερασπιστούμε, αντιμετωπίζοντας σήμερα νέες προκλήσεις.

Οι κίνδυνοι για το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη στη πατρίδα μας είναι ορατοί, ενώ παράλληλα η ειρήνη δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και στην Γάζα.

Σύννεφα  πολέμου σκεπάζουν την Ευρώπη αυτή την  δίσεκτη εποχή.  

Με το φωτεινό παράδειγμα εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία ως οδηγό, κρατάμε ζωντανή τη διεκδίκηση για δικαιοσύνη ισότητα, ελευθερία,κοινωνική ευημερία και ΕΙΡΗΝΗ. Η ειρήνη είναι ο μοναδικός δρόμος για την ανθρωπότητα. Η ειρήνη δεν έχει εθνικότητα. Η ειρήνη είναι παγκόσμια.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!

Γραφείο Τύπου Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη
Βουλευτής Κέρκυρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ