Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
22.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

spot_img

Απαράδεκτες διαδικασίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η εφημερίδα Αυγή, αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία όχι μόνο την αδιαφάνεια των διαδικασιών που ακολούθησε το ΕΚΚ σχετικά με το πρόγραμμα Covid19 Support αλλά και πλήθος άλλων παρατυπιών.

Από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που δημοσιεύει η εφημερίδα, γίνεται σαφές το παιγνίδι αλληλομετάθεσης ευθυνών αλλά και η συνολική έλλειψη σχεδιασμού.

Η διαδικασία του διαγωνισμού άλλωστε ήταν εξ αρχής έωλη, εφ όσον δεν είχαν ανακοινωθεί ούτε η επιτροπή, ούτε τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προκρίνονταν οι προτάσεις, ακόμα δε αναζητείται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Επιπλέον η επιλογή των αξιολογητών φαίνεται ότι έγινε πέρα από κάθε δεοντολογία αφού στην πλειονότητά τους είναι υπάλληλοι του ΕΚΚ και του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο ισχυρισμός μάλιστα του Κέντρου ότι ένα από τα κριτήρια επιλογής ήταν και η προσωπικότητα του σκηνοθέτη είναι το λιγότερο απαράδεκτος όχι μόνο γιατί παραβιάζει το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά κυρίως γιατί υποβαθμίζει τους ίδιους τους δημιουργούς.

Σε μια εποχή που ο καλλιτεχνικός χώρος πλήττεται βάναυσα, με την ανεργία να έχει χτυπήσει κόκκινο, δεν είναι δυνατόν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού, να παίζουν με τις αγωνίες των δημιουργών διχάζοντας την κινηματογραφική κοινότητα.

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται