Κυριακή 28 Απριλίου 2024
19.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής ‘Αύγουστος 2021’

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής ‘Αύγουστος 2021’ για την Κεφαλονιά που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά σε Συνεργασία με τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας Δρ.Βίκτωρ Ρουχωτά και με εμπνεύστρια την Ezeni Athans Πιανίστρια/Δρ.Σύνθεσης όπως επίσης και σε Συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου αποτελούμενο από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς στις τοποθεσίες Έναρξη:4 Αυγούστου/Villa Forestata (Ληξούρι), 5 Αυγούστου/ Κήπος του Νάπιερ (Αργοστόλι), 7 Αυγούστου στην Πεσσάδα και λήξη 8 Αυγούστου στην Σκάλα με τους Trio Anima/Σερβία, Rosario Conte-Keiko Yamaguchi Duet, Guitar Violin Ελβετία/Ιαπωνία, Σπύρος Μαρκάτος Τενόρος/Κεφαλονιά
(Συνοδεία Χαράλαμπος Μακρής Μαέστρος Φιλαρμ.Ληξουρίου),Κωνσταντίνος Φραντζής Σαξόφωνο/Κεφαλονιά, Ezeni Athans Πιάνο παρευρέθηκαν και τίμησαν το Φεστιβάλ με την παρουσία τους οι Εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων καθώς και τοπικοί Φορείς οι οποίοι συνέδραμαν με την υποστήριξή τους. Τέθηκαν οι βάσεις για εξέλιξη του Φεστιβάλ σε παγκόσμια κλίμακα καθώς η πρωτοβουλία αποτέλεσε πόλο έλξης ενδιαφέροντος Φορέων της Κλασικής Μουσικής από πλευράς του εξωτερικού ως μια νέα κοιτίδα κλασικής μουσικής στα Επτάνησα.

Το στοιχείο της κλασικής μουσικής μας είναι ιδιαιτέρως οικείο στα Επτάνησα. Οι νέες γενιές έχουν λάβει πολιτιστική κληρονομιά από προγενέστερες την οποία καλούνται να διαχειριστούν και να κρατήσουν ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου ως παρακαταθήκη. Δόθηκε έμφαση και στην Επτανησιακή κουλτούρα κάτι το οποίο ανέδειξε την Κεφαλονιά μέσα από έργα κλασικής μουσικής ως απόρροια των Ευρωπαïκών επιρροών. Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ ήταν Επετειακός ‘2021’ και συμβολίζει την απελευθέρωση του πνεύματος από τα δεσμά μέσα από τις Τέχνες.

Αναμένεται επόμενη διοργάνωση στο προσεχές έτος. Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές και Χορηγούς μας, Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας-Κεφαλονιά, DPS Construction&Design PARIOTIS D./ SFAELOS, Villa Forestata, KEMEAN.

*Ευχαριστούμε τα Ionian Sea Ferries για την ευγενική προσφορά των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις των Μουσικών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ