Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
14.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιακωβάτειος: το Μουσείο δεν είναι απλά ένας εκθεσιακός χώρος

18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει καθιερώσει από το 1977 την 18η Μαΐου κάθε χρόνου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αποβλέποντας στην ανάδειξη του ρόλου των Μουσείων, στο άνοιγμά τους στην κοινωνία. Γιατί το Μουσείο δεν είναι απλά ένας εκθεσιακός χώρος. Είναι ταυτόχρονα εστία γνώσης και διαμόρφωσης προσωπικότητας, είναι τόπος ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας, είναι στίβος αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας.

Αυτά θέλουμε κι εμείς να πετύχουμε με από τη λειτουργία του Μουσειακού Τμήματος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, έστω και στον περιορισμένο χώρο που αυτήν την εποχή διαθέτουμε στο κτήριο του Μουσείου Ληξουρίου. Μέσα από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο στο άμεσο μέλλον θα θέσουμε σε εφαρμογή, θα συντηρήσουμε, θα τεκμηριώσουμε επιστημονικά και θα ψηφιοποιήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εκθεμάτων, θα δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, θα φέρουμε πιο κοντά παιδιά, νέους και μεγαλύτερους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Και επειδή ακριβώς δίνουμε μεγάλη σημασία στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, όπως αυτά εκπέμπονται και προσλαμβάνονται στους μουσειακούς χώρους, γι’ αυτό ακριβώς

1) συμμετέχουμε στο Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη, προκειμένου όλοι μαζί οι Επτανήσιοι να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό και συλλογικό τρόπο τον Πολιτισμό μας, και

2) προτείναμε να μετατραπεί το διώροφο κτήριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης αμέσως μετά την αποκατάστασή του σε Μουσείο-Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη, προκειμένου μέσα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο να μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε την πλούσια πολιτισμική δημιουργία της Παλικής και ευρύτερα της Κεφαλονιάς.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ