Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Νέο βιβλίο από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

        Μετά την έκδοση της διδακτορικής διατριβής της φιλολόγου, δρα Ιστορίας Παυλίνας Κομητοπούλου «Οικονομία και κοινωνική οργάνωση στην Παλική της Κεφαλονιάς (τέλη 16ου–  μέσα 17ου αιώνα)», η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχει τη χαρά να ανακοινώσει την κυκλοφορία της τελευταίας της  έκδοσης.

        Πρόκειται για το βιβλίο της γνωστής σε όλους μας Ιστορικού της Τέχνης, αφ. Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δώρας Μαρκάτου με τίτλο «Δημόσια μνημεία για το Εικοσιένα και τους Βαλκανικούς Πολέμους – Επιλογή άρθρων», Ληξούρι 2023.

       Στον τόμο έχουν συγκεντρωθεί οκτώ σημαντικές μελέτες της Δ. Μαρκάτου, που αναφέρονται σε δημόσια μνημεία-ηρώα, που υψώθηκαν για πρόσωπα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821 και των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13. Καθώς η Δ. Μαρκάτου έχει κάνει πρωτοποριακή έρευνα στη δημόσια γλυπτική στον ελληνικό χώρο, η συγκέντρωση των μελετών της αυτών θα διευκολύνει τους ερευνητές στο έργο τους αλλά και θα πλουτίσει τις γνώσεις κάθε φιλίστορα και φιλότεχνου συμπολίτη για το ρόλο των δημόσιων γλυπτών στην κατανόηση της ιστορίας και στη  διατήρηση της μνήμης κάθε τόπου και κάθε κοινωνίας.

                        
                                                   
 ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                            ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται