Τρίτη 14 Μαΐου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ουρανός κατακόκκινος Χρόνος πριν – Χρόνος μετά

Στο ασφυκτικά γεμάτο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”, παρακολουθήσαμε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, τον θεατρικό μονόλογο “Ουρανός κατακόκκινος. Χρόνος πριν – Χρόνος μετά”, ένα έργο της μεγάλης ελληνίδας συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη.

Η ανάλυση και η σκηνοθετική προσέγγιση του έργου από την Ελένη Παργινού, καθώς και η εξαιρετική απόδοση τόσο της Νεφέλης Ανανιάδη όσο και της Σοφίας Κορώνη στο ρόλο της Σοφίας Αποστόλου που δεν αποδέχεται μοιρολατρικά τη μοίρα της και κάνει τη δική της επανάσταση, κατέδειξαν πως μέσα από την πολιτική και κοινωνική κατάσταση του χρόνου που πέρασε, δημιουργήθηκε το σήμερα στην Ελλάδα.

Μετά την παράσταση ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με ομιλίες από τον θεατρολόγο Ηλία Τουμασάτο, τον ιστορικό Πέτρο Πετράτο, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πάνο Βαρδάκο, τους συντελεστές του έργου, αλλά και παρεμβάσεις από τους θεατές.

Η παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αργοστολίου, την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και χορηγίες από τους: Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, Rouchotas Apartments και Evgenia Apartments.

Συντελεστές της παράστασης:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ελένη Παργινού

Ηθοποιοί: Σοφία Κορώνη, Νεφέλη Ανανιάδη, Ελένη Παργινού

Ηχητικός Σχεδιασμός – Μουσική: Κώστας Φραντζής

New media artist: Αλεξάνδρα Νιάκα

Φωτισμοί: Γεράσιμος Βαγγελάτος

Φωτογραφίες: Δήμητρα Παπαγεωργίου

Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας (ContAct)

Παραγωγή: Ομάδα Kentro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ