Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες 8.1.24 η ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ , στην Λέσχη της στην Λάσση , Αργοστολίου .

Στην συνέλευση έγινε και εγκρίθηκε ο απολογισμός του 2023 και έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός της νέας χρονιάς .

Στον απολογισμό της πλούσιας σε  δράσεις , εκδηλώσεις και αποστολές , περιλαμβάνονται επιγραμματικά τα εξής :

• Ολοκλήρωση της ζωντανής ηχογράφησης και παραγωγής του νέου δίσκου , με Κεφαλονίτικα και άλλα Επτανησιακά τραγούδια .

• Ολοκλήρωση και κλείσιμο του προγράμματος LEADER , που τόσα πρόσφερε στην αύξηση της υλικοτεχνικής υποδομής και περιουσίας του συλλόγου .

• Διοργάνωση της 38ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και την ίδια μέρα παρουσίαση του νέου δίσκου , στις 7.5.23 , με συμμετοχή χορωδιών από την Θεσσαλονίκη .

• Αποστολή της Ανδρικής Χορωδίας και της Μαντολινάτας Ενηλίκων στην Β. Ελλάδα για 3 συναυλίες στο τέλος Μαΐου ‘23.

• Στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης , με τους εκεί συμπατριώτες μας , 

• στο χορωδιακό φεστιβάλ της Θέρμης – Θεσσαλονίκης , 

• και  στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης , στην Αλεξανδρούπολη . 

• Αποστολή της Γυναικείας Χορωδίας και συμμετοχή στο φεστιβάλ της Κυπαρισσίας , αρχές Ιουνίου .

• Συμμετοχή σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο νησί όλων των Τμημάτων . 

• Η Παιδική Μαντολινάτα σε Αργοστόλι , Σάμη ,Πύλαρο , Λακύθρα, κα. 

• Η Γυναικεία Χορωδία σε Σάμη , Αργοστόλι ( 2 φορές – Δημ. Θέατρο και Θέατρο ‘ Γερ. Σκλάβος’- Μπαστούνι-) 

• και η Ανδρική Χορωδία με την Μαντολινάτα της σε περαντζάδες και συναυλία στο ξενοδοχείο ‘ΑΣΠΡΟΙ ΒΡΑΧΟΙ’ , στα πλαίσια συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Κεφ/νιάς & Ιθάκης , για την προβολή του Κεφαλονίτικου τραγουδιού .

• Διοργάνωση της 3ήμερης 39ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ , στο τέλος Σεπτεμβρίου με συμμετοχή 9 Ελληνικών Χορωδιών και ενός φημισμένου Ιταλού Πιανίστα , στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον ΕλληνοΙταλικό Σύνδεσμο Φιλίας ‘ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕΟ’, αφιερωμένης στην φιλία των λαών . Στα πλαίσια της ΧΣΚ. οι χορωδοί έψαλλαν στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνα , στο Αργοστόλι , στους εορτασμούς για την Προστάτιδα της Πόλης , Παναγίας Δραπανιώτισας .

– 2   –   

• Αποστολή της Ανδρικής Χορωδίας και της Μαντολινάτας Ενηλίκων στην Κρήτη ( Χανιά και Ρέθυμνο), στα μέσα Νοεμβρίου .

• Και η χρονιά έκλεισε με τα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και την έκδοση Ημερολογίου 2024 από την Γυναικεία Χορωδία μας .

• Έγινε 3 φορές προσπάθεια να διοργανωθεί συναυλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας , που και οι 3 ματαιώθηκαν λόγω κακοκαιρίας , χωρίς όμως αυτό να εμποδίσει τις προσφορές των συμπολιτών μας , που με την βοήθεια του Δήμου Αργοστολίου εστάλησαν και έφτασαν στον προορισμό τους . 

Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά εργάστηκαν πολύ όλα τα μέλη μας και οι μαέστροι μας , που τους ευχαριστούμε και τους καλούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αγάπη το όμορφο κοινό μας ταξίδι στον κόσμο της χορωδιακής μουσικής .

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς την αγάπη και την στήριξη του κοινού μας , αλλά και των φορέων και χορηγών , που αναγνωρίζοντας την προσφορά του συλλόγου στην παραγωγή , παρουσίαση και προβολή της μεγάλης μας χορωδιακής παράδοσης , αλλά και του νησιού μας , στήριξαν την δύσκολη αυτή προσπάθεια . Τους ευχαριστούμε !

Στην συζήτηση που έγινε αναδείχτηκε η μεγάλη ανάγκη για ανανέωση όλων των Τμημάτων με νέα μέλη και μελετήθηκαν τρόποι για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον ύψιστο αυτό στόχο , καλώντας νέα μέλη στον σύλλογο .

Στο τέλος της ΓΣ. Έγινε αναφορά στις εκδηλώσεις και αποστολές εκτός νησιού που θα οργανωθούν σε συνεργασία και με άλλους φορείς για την Νέα Χρονιά , που θα είναι και αυτή γεμάτη και δημιουργική , τουλάχιστον όσο και αυτή που πέρασε .

Με τις καλύτερες ευχές !!!!!!

Το ΔΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ