Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κώστας Ευαγγελάτος / ART WEEKENDS 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΕΧΝΗΣ (1973-2023)

Στο ART STUDIO EST- LA CHAMBRE, Πρατίνου 87, ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος διοργάνωσε τα φετινά ART WEEKENDS, τα οποία θα αρχίσουν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Φεβρ. 2024.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ART-EST Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Στα πλαίσια των Art weekends παρουσιάζονται εικαστικές συλλεκτικές εκδόσεις-λευκώματα με έργα και θεωρητικά κείμενα του, το Ημερολόγιο τέχνης- Art Calendar 2024 “Προεφηβικές συνθέσεις”, ζωγραφικά σχέδια και ποιητικές συλλογές στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα με εικονογραφήσεις του. 

Εκτίθενται παράλληλα κατασκευές και λίθινα μικρογλυπτά του καλλιτέχνη, συνεργάτη του EST, Ντάνυ Μαρτζόκα / Ramadan Margjoka με ready-made συμβολικά, βιομορφικά σχήματα.

DANI MARGJOKA, ΛΙΘΙΝΟ ΓΛΥΠΤΟ.

“Κάθε αυτούσιο έργο ο Κώστας Ευαγγελάτος, χωρίς να επισκιάζει την εικόνα της ανάπλασης, ενσωματώνει τη φυσική υπόσταση του σ’ ένα περίγραμμα που περιλαμβάνει την σύλληψη πρωταρχικά και διαχρονικά. Στην πορεία της εξέλιξης γίνεται εικαστική τοιχογραφία, και μωσαϊκό από αναρίθμητες εξεικονίσεις. Στις ιδιοφυείς δυνατότητες του δημιουργού συμβάλλουν πάντα η αγνότητα της πρόθεσης, η δύναμη της θέλησης, η οξύτητα της σκέψης και η πληρότητα της αμεσότητας. Οι συλλήψεις του έχουν προνόμιο την αδιάλειπτη χρησιμοποίηση των πρωτοποριακών μέσων έκφρασης που εντείνει την υπερβατική αξία τους και προβάλλει την ιδιότητα του να μορφοποιεί δυναμικά νέες ιδέες”.

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ, Ιστορικός Τέχνης

———–

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ART WEEKENDS 2023 MEXΡΙ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ (Με προσυνεννόηση): 12.30 – 16.00

ΚΑΛΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, 

Πρατίνου 87 (Πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη),

πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ