Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
19.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2023 – Γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση!

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2023

Μια γιορτή αφιερωμένη στη φθινοπωρινή μετανάστευση

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, προσκαλεί και φέτος φίλους και φίλες της φύσης και των πουλιών κάθε ηλικίας να γιορτάσουμε μαζί τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα, συμμετέχοντας στις κατά τόπους εκδηλώσεις της «Γιορτής των Πουλιών»!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatchείναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International. Στην Ελλάδα, η πρώτη «Γιορτή των Πουλιών» διοργανώθηκε από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ το 1987, ενώ από το 1993 η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Γιορτής και ταυτόχρονα με 40 ακόμα χώρες της Ευρώπης..

Φέτος, η «Γιορτή των Πουλιών» συμπληρώνει 35 χρόνια συνεχούς δράσης στη χώρα μας και, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, με έναρξη το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη.

Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τη μετανάστευση των πουλιών, ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των τόπων διαχείμασης και των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Την ώρα που πολλές περιοχές στην Ελλάδα μετρούν ακόμα πληγές από τις πρόσφατες καταστροφές, η απώλεια και η υποβάθμιση των βιοτόπων που χρειάζονται για την επιβίωσή τους τα πουλιά, μεταναστευτικά και μη. αναμένεται να κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια και στη χώρα μας, ενώ σε όλη την Ευρώπη, πάνω από το 80% των βιοτόπων βρίσκονται ήδη σε κακή κατάσταση.

Με κεντρικό σύνθημα το Restore Natureοι φετινές εκδηλώσεις αναδεικνύουν την άμεση και ζωτικής σημασίας ανάγκη να Φέρουμε πίσω τη Φύση μέσα από την αποκατάσταση υγροτοπικών, δασικών, παράκτιων αλλά και αστικών οικοσυστημάτων που όχι μόνο λειτουργούν ως ανάχωμα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά αποτελούν πολύτιμο καταφύγιο για τη βιοποικιλότητα και τα μεταναστευτικά πουλιά. Ακόμα και ένας μικρός αστικός υγρότοπος μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν κουρασμένο φτερωτό ταξιδιώτη.

Όπως κάθε χρόνο, ο συντονισμός όλων των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife, σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, κ.ά.

Δείτε το φετινό Πρόγραμμα εκδηλώσεων και βρείτε τη κοντινότερη σε εσάς Γιορτή των Πουλιών* για να γνωρίσετε από κοντά τον εκπληκτικό κόσμο των μεταναστευτικών πουλιών.
Παρατήρηση πουλιών, δραστηριότητες για τα παιδιά, περιηγήσεις, απελευθέρωση αποθεραπευμένων πουλιών και πολλές άλλες δράσεις σας περιμένουν!

Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

* Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ